Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları’nda 4. tur

img 98322016 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'na dün 12 kategoride oynanan 4. tur karşılaşmaları ile devam edildi. 4. turun ardından WCM Sıla Çağlar 39 sporcumuz arasında tek tam puanlı isim olarak kalırken, 11 sporcumuz ise 5. tura isimlerini 3 puan ile yazdırdılar.

12 yaş kızlar kategorisine 2 numaralı seri başı olarak başlayan WCM Sıla Çağlar, Prag'da ilk 4 maçından da galibiyet çıkararak kategorisinde tam puan ile ilerleyen 2 isimden biri oldu. Sıla'nın 5. turdaki rakibi ise yine kendisi gibi 4 puan ile turnuvaya başlayan Alman Antonia Zeigenfuss olacak. 12 yaş kızlardaki bir diğer temsilcimiz Büşra Özbek ise 5. tura 3 puan ile girerek üst sıralar için şansını sürdürmeyi devam ettiriyor. Büşra'nın yarınki rakibi ise Polonyalı Martyna Wikar olacak.

 

8 yaş kızlarda ise temsilcimiz Nehir Ertürk son 2 maçından çıkardığı 2 galibiyet ile kategorisinde 3 puana ulaşarak 5. tur öncesi iddialı konumunu sürdürdü. Nehir'in yarınki rakibi ise Yunan Georgia Christodoulou olacak. 10 yaş kızlarda da İrem Ezra Öz, son turdaki galibiyeti ile 3 puana ulaştı ve kategorisindeki 3 ve üstü puana sahip 26 spocu arasına adını yazdırdı. İrem ise 5. turda İrlandalı Admira Aida Kecskemeti ile karşılaşacak. Yine 14 yaş kızlardaki iddialı temsilcilerimizden WCM Sude Herekelioğlu da ilk turdaki beraberliklerinin ardından 3. ve 4. turdaki galibiyetleri ile 4 turun ardından 3 puana ulaşan bir başka sporcumuz oldu.

Erkeklerde ise ilk turdaki şanssız mağlubiyetinin ardından 3 galibiyete imza atan 10 yaş kategorsindeki temsilcimiz Süleyman Arda Kabadayı, turnuvanın ortasına yaklaşırken kendisine 3 puan ile 25. sırada yer buluyor. 12 yaş erkeklerde ise CM Ahmet Utku Üzümcü ve CM Ekin Barış Özenir ilk 3 turlarından galibiyet çıkarmalarına rağmen 4. turda sırasıyla kategorilerinin 1 ve 3 numaralı seri başlarına karşı aldıkları mağlubiyetler ile 3 puanda kaldılar. Yine aynı grupta Enes Tanrıverdi ise son turda elde ettiği galibiyet ile 3 puana ulaşan bir başka temsilcimiz oldu. 14 yaşta ise Doğa Boran Şahin, 2. turdaki şanssız mağlubiyetinin ardından 2 galibiyet elde ederek üst gruba hızlıca yetişmiş oldu.

16 yaş erkeklerde ise ilk 3 turundan da önemli galibiyetler çıkaran 2 temsilcimiz FM Cem Kaan Gökerkan ve FM Tuna Tuncer, 4. turdan masadan istedikleri sonuçları elde edemeyerek mağlubiyetle ayrıldılar. Bu sonuçların ardından 2 temsilcimiz de 5. tur öncesi 3 puanda kalmış oldular.

Bugün TSİ ile 16.00'da oynanacak 5. tur karşılaşmalarında tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası - Eşlendirme-Sonuç - Foto Galeri

Haber: M. Anıl Şengün