Mobile menu

39 Sporcumuzun Yarıştığı Avrupa Yaş Grupları Prag'da Devam Ediyor

img 9718Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'na dün oynanan 2. tur karşılaşmaları ile devam edildi. Son yılların en büyük katılımı ile devam eden turnuvada 39 temsilcimiz içinden 10 sporcumuz ilk 2 maçından da galibiyetle ayrılarak 3. tura tam puan ile giriyorlar.

10 yaş kızlar kategorisinde İrem Esra Öz, ilk iki turda Polonyalı ve Yunan rakiplerini mağlup ederek turnuvaya 2 galibiyet ile başlarken, 12 yaş kızlar kategorisinin 2 numaralı seri başı WCM Sıla Çağlar Norveçli ve Rus rakiplerini beklendiği gibi mağlup ederek turnuvada kayıpsız ilerliyor. Yine aynı kategorideki temsilcimiz Büşra Özbek ise ilk tur mağlup ettiği Sloven rakibinin ardından, 2. turda da kategorisinin 3 numaralı seri başı Macar Judit Juhasz'ı beyaz taşlarla mağlup ederek güzel bir sürprize de imza attı.

Erkeklerde ise 8 yaşta Cihan Akif Güngör, 11 numaralı seri başı olarak başladığı kategorisinde ilk iki turunda aldığı galibiyetler ile 3. tura 5. sırada giriyor. Turnuvanın en zor gruplarından biri olan 12 yaşta ise 5 temsilcimizden 3'ü tam puan ile yollarına devam ediyorlar. CM Ahmet Utku Üzümcü, CM Ekin Barış Özenir ve Enes Tanrıverdi ilk 2 turda rakiplerini mağlup ederek 157 sporcunun yarıştığı kategorilerinde 32 tam puanlı arasına isimlerini yazdırdılar. Yine aynı kategoride Tuna Sargıalp ise 1.5 puan ile yoluna devam ediyor.

Ülkemizin 4 yükselen ismi FM Cem Kaan Gökerkan, FM Tuna Tuncer, Alperen Akdoğan ve Göktan Yılmaz'ın boy gösterdiği 16 yaş erkekler kategorisinde ise Cem Kaan, Tuna ve Göktan tam puan ile 3 tura isimlerini yazdırdılar. 21 tam puanlı sporcunun kaldığı grupta özellikle Göktan'ın FM Mulet Inıgo Lopez (2343)'e karşı elde ettiği galibiyet büyük önem taşırken, 3. tur ile birlikte bizi çok daha heyecanlı karşılaşmaların bekleyeceğinin habercisi oldu.

Turnuvanın bugün TSİ 16.00'da oynanacak 3. tur karşılaşmalarında tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası - Eşlendirme-Sonuç

Haber: M. Anıl Şengün


Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası
12 Yaş Kızlar (2)
Büşra Özbek - Judit Juhasz
37... Vf6?

capture prag

38. Kxh5 Şg7 39. Kxg5 Vxg5 40. Şxf2 Vh5 41. Ve4 1-0