Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları Prag’da

img 96032016 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da bugün oynanacak ilk tur maçları ile başlıyor. 49 Avrupa ülkesinin katılımı ile son yılların en yüksek rakamlarından birine sahne olacak büyük şampiyonda, ülkemiz adına 39 sporcumuz yarışıyor.

Avrupa'nın en önemli genç yeteneklerinin mücadele edeceği turnuvada, sporcularımız erkekler ve kızlar kategorilerinde 12 farklı grupta 9 turluk performanslarını sergileyecekler. Bu büyük organizasyonun 8 yaş kızlar kategorisinde Beray Karetiken, Nehir Ertürk ve Defne Güneş; 10 yaş kızlar kategorisinde İrem Ezra Öz, Gülenay Aydın ve Deren Güneş; 12 yaş kızlarda kategorisinin 2 numaralı seri başı WCM Sıla Çağlar, Büşra Özbek ve Yağmur Bolu; 14 yaş kızlarda WCM Sude Herekelioğlu ve Uktenur Çatal; 16 yaş kızlarda Bengü Sena Ayan, Gizem Ayazmalı, Beste Mutlu ve Seray Karatiken; 18 yaş kızlarda ise WCM Irmak Dai, Tuba Gür ve Sena Gökçen Yolal yer alıyorlar. 

Erkeklerde ise 8 yaş kategorisinde Cihan Akif Güngör ve Çağlar Sabahi; 10 yaşta Seha Çalışkan, Yağız Çınar Akın, Zeki Berke Çağutçuoğlu ve Süleyman Arda Kabadayı; 12 yaş kategorisinde CM Ahmet Utku Üzümcü, CM Ekin Barış Özenir, Enes Tanrıverdi, Doruk Karaoğlan ve Tuna Sargıalp; 14 yaşta Doğa Boran Şahin ve Kayra Kamer; 16 yaşta FM Cem Kaan Gökerkan, FM Tuna Tuncer, Alperen Akdoğan ve Göktan Yılmaz; 18 yaş kategorisinde ise Ahmet Ata Çağlar, Kerem Can Öztekin, Cihan Kılıç ve Kadir Kutay Özcan ülkemiz adına boy gösterecekler.

Turnuvada sporcularımıza ayrıca Milli Takım antrenörlerimizden GM Adrian Mikhalchishin, GM George Mohr, IM Yakup Erturan, Onur Kınsız, FM Ata Seçer, Doğa Cihan Göksel, Engin Yaşar Işık, Necmettin Korkmaz ve FM Yasin Emrah Yağız da eşlik edecekler.

27 Ağustos'a kadar devam edecek şampiyonada en az 20 bin Euro değerinde ödül de sahibini bulacak.

Turnuvada ülkemizi temsil edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası - Eşlendirme-Sonuç

Haber: M. Anıl Şengün