Mobile menu

Riga’da Son Tura Giriliyor

dsc 0740Son 6 yıldır Avrupa'nın en kuvvetli açık turnuvaları arasına adını yazdıran 6. Riga Teknik Üniversitesi Açık Satranç Turnuvası'nda dün oynanan 8. tur karşılaşmalarının ardından son tura giriliyor. 4 açık kategori ve yıldırım turnuvası ile birlikte 5 bölümden oluşan turnuvanın A kategorisindeki temsilcilerimiz IM Batuhan Daştan 6, IM Mert Erdoğdu 5.5, Nedim Yapar ise 3.5 puan ile son tura isimlerini yazdırdılar.

Uzun zaman önce GM normlarını tamamlayan IM Batuhan Daştan, 8. turda karşılaştığı rakibi Ukraynalı rakibi Kirill Shecvhenko(2433)'yu siyah taşlarla güzel bir oyun sonu mücadelesinin ardından mağlup ederek turnuvanın son turuna adını 6 puan ile 7. sırada yazdırmış oldu. Her ne kadar Türkiye İş Bankası Süper Ligi'nde 7.8 Elo kaybetmiş olsa da, IM Daştan Letonya'daki bu başarılı performansı ile kazandığı 14.1 Elo ile 2496.3'e ulaşmış oldu. Türkiye'nin 10. büyükustası olma yolunda önünde son bir adım kalan Batuhan, bugün gerçekleştirelecek son tur karşılaşmasından galibiyet çıkarması halinde uzun süredir fazlasıyla hakettiği GM unvanına kavuşmuş olacak. Son tur rakibi Çek GM Jiri Stocek ile bugün TSİ 11.00'de beyaz taşlarla mücadele edecek Daştan'a başarılar diliyoruz.

Turnuvadaki bir diğer temsilcimiz IM Mert Erdoğdu ise, son 2 turundan 2 galibiyet çıkararak 5.5 puana ulaştı ve son turda ev sahibi ülkeden GM Normunds Miezis(2506)'in rakibi oldu. Turnuvayı tek bir mağlubiyet ile devam ettiren IM Erdoğdu, bugün alacağı bir galibiyet ile bu önemli açık turnuvayı ilk 15 sırada tamamlayarak büyük bir başarı elde etmiş olacak.

Turnuvada son tura girilirken ilk 3 sırada ise 6.5 puanlı isimler GM Martyn Kravtsiv, GM Hrant Melkuman ve GM Arturs Neiksans yer alıyorlar. Son turda karşı karşıya gelecek Melkumyan ile Kravtsiv ikilisi arasındaki maç ise büyük ihtimalle turnuvanın ilk sırasını belirleyen karşılaşma olacak.

Turnuvanın son tur karşılaşmalarında tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Turnuva SayfasıCanlı Yayın

Haber: M. Anıl Şengün


Kirill Shevchenko – Batuhan Daştan
Riga Teknik Üniversitesi Açık Satranç Turnuvası (8)

45. Axe6?

batuhan riga8

45... Kf3+ 46. Şg1 Ae3 47. Ad4 Kf1+ 48. Şh2 Kf2+
49. Şg1 Kg2+ 50. Şh1 Kxb2 51. a4 Şg3 52. Kg7+ Ag4 0-1