Mobile menu

Ankara’nın Simgeleri Satranç Takımı Olacak

satranc tasarmAnkara'nın kültürel ve mimari değerlerinin yaşatılması ve etkin tanıtımı için Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle "Ankara Temalı Satranç Takımı Tasarım Yarışması" düzenleniyor.

Kendi içinde bütünsellik teşkil eden bir satranç takımı tasarımı ve uygulaması olarak belirlenen yarışmanın ana teması Ankara'nın mimari yapısını temsil eden anıt yapılar tarihi, mitolojik ve etnografik değerlerini sembolize eden, kültürel ve turistik öğeler olacak.

TSF Başkanı Gülkız Tulay'ın seçici kurulunda yer alacağı yarışmada ödül kazanan tasarımlar, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Ankara'nın tanıtımında kullanılacak. Yarışmada dereceye giren satranç takımları ayrıca Gökyay Vakfı Satranç Müze'sinde sergilenecek.

Ankara'nın tüm değerlerinin bölge, ülke ve dünya genelinde, turizme yönelik potansiyel kitlelere erişiminin sağlanması amacıyla üç kategoride düzenlenecek ve başvurusu 30 Kasım 2016 tarihinde son bulacak yarışma, Türkiye genelinden katılıma açık olacak. Yarışma süreçleri ile ilgili detaylı bilgi için Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı web sitesine tıklayınız.

 

tasarim yarismasi afis