Mobile menu

Biel Satranç Festivali Sona Erdi

1 02İsviçre'nin Biel şehrinde 4 farklı kategoride oynanan 49. Biel Satranç Festivali tamamlandı.

"Master Challange" kategorisinde dünyanın 2 numarası GM Maxime Vachier-Lagrave (2818), 7 kez Rusya Şampiyonu olmuş GM Peter Svidler (2751) arasında oynandı. 4 rapid ve 4 ağır tempo maç yapılan seride GM Vachier-Lagrave 8½ puana ulaşırken GM Svidler 3½ puanla tamamladı.

"Juniors Challange" kategorisinde ise genç sporcular GM Benjamin Bok ile IM Nico Georgiadis ve GM Francesco Rambaldi ile IM Noel Studer karşılaştılar. 4 rapid ve 6 ağır tempo maçların oynandığı turnuvada GM Benjamin Bok 10½ puana ulaşırken rakibi IM Nico Georgiadis 5½ puan, GM Francesco Rambaldi 9 puana ulaşırken rakibi IM Noel Studer 7 puanla turnuvayı tamamladılar.

Çok kuvvetli bir açık turnuva olan "Master Tournament" kategorisi ise 9 turun sonunda tamamlandı.

Turnuvanın son kısmında önemli bir çıkış yapan WIM Zehra Topel, son turda 31. masada beyaz taşlarla genç alman oyuncu Jakob Pfreundt (2292) ile karşılaştı. Karşılaşmadan beraberlikle ayrılan WIM Topel, turnuvayı 4½ puanla tamamladı.

IM olma yolunda emin adımlarla ilerleyen FM Cankut Emiroğlu, 36. masada beyaz taşlarla Hugues Masse ile karşılaştı. Karşılaşmadan galibiyetle ayrılan FM Emiroğlu, turnuvayı 4½ puanla tamamlamış oldu.

Genç yeteneklerimizden ve bu ay FM olan Alp Tuna ise 47. masada beyaz taşlarla Rodrigo Meier ile karşılaştı. Karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Tuna, turnuvayı 4 puanla bitirmiş oldu.

Bu kategorinin zirvesinde olan isimler ise GM Samuel Shankland 7½ puanla birinci, yakından tanıdığımız GM Eltaj Safarli 7 puanla ikinci ve genç Hintli GM Chithambaram Aravindh 6½ puanla turnuvayı üçüncü sırada turnuvayı tamamladılar.

"Main Tournament" kategorisinde ise Maci Janiszewski 7½ puanla birinci, Marc Jud 7 puanla ikinci ve Grzegorz Szolc 7 puanla üçüncü sırada turnuvayı tamamladılar.

Gelecek turnuvalarda sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Haber: Baran Demir