Mobile menu

Biel’de Son Hamleler

bielacik 2016İsviçre'nin Biel şehrinde devam eden 49. Biel Satranç Festivali "Master Torunament" kategorisinde 8 tur geride kaldı.

6. turda genç yeteneğimiz ve yeni FM olan Alp Tuna, siyah taşlarla CM Adel Choukri (2256) ile karşılaştı. Beraberlikle biten mücadelede sporcumuz 7. tura 2½ puanla girmiş oldu. Genç yeteneklerimizden FM Cankut Emiroğlu ise 45. masada beyaz taşlarla Mathias Paul ile karşılaştı. Bu turnuva istediği çıkışı yapamayan FM Emiroğlu, rakibi karşısında berabere kalarak 7. tura 2 puanla girmiş oldu. Kadın Milli takım sporcumuz WIM Zehra Topel, 53. masada beyaz taşlarla Bruno Zuelle ile karşılaştı. Masadan kazanç ile ayrılan WIM Topel, 7. tura 2 puanla girmiş oldu.

7. turda iki genç yeteneğimiz Alp Tuna ile FM Cankut Emiroğlu karşılaştılar. 43. masada oynanan mücadelede Tuna beyaz taşlarla oynadı. Mücadele beraberlikle sonuçlandı ve yeni FM Alp Tuna 3 puan, IM olma yolunda emin adımlarla giden FM Cankut Emiroğlu ise 2½ puanla 8. tura girdiler. Tecrübeli sporcumuz WIM Zehra Topel ise 51. masada siyah taşlarla La de Henderson ile karşılaştı. Karşılaşmadan galibiyetle ayrılan WIM Topel, galibiyet serisi yakaladı ve 8. tura 3 puanla giren bir başka sporcumuz oldu.

8. turda ise Alp Tuna, 34. masada siyah taşlarla tecrübeli Hintli IM V. Saravanan ile karşılaştı. Tecrübeli IM karşısında istediği sonucu alamayan Tuna, masadan mağlup ayrılan taraf oldu. WIM Zehra Topel ise 38. masada siyah taşlarla rating olarak yüksek Kai Renner (2206) ile karşılaştı. Mücadeleden galibiyetle ayrılan WIM Zehra Topel, üst üste 3. maçını kazanarak kötü başlangıcını telafi etti ve 4 puana ulaştı. FM Cankut Emiroğlu ise 44. masada siyah taşlarla Christian Terraz ile karşılaştı. Karşılaşmadan galibiyetle ayrılan FM Emiroğlu 3½ puanla son tura girmiş oldu.

Zirve yarışında ise 8. tura 6 puanla tek başına lider giren Amerikalı GM Samuel Shankland, siyah taşlarla Kazak GM Rinat Jumabayev ile karşılaştı. Çok önemli bir kazanç elde eden GM Shankland, son tura 7 puanla tek başına liderliğini sürdürerek giriyor. Bu tur liderin yarım puan gerisinde bulunan GM Vitaly Kunin ile yakından tanıdığımız Azeri GM Eltaj Safarli karşılaştılar. Siyah taşlarla oynayan GM Safarli, tecrübeli GM Kunin karşısında galibiyete ulaştı ve 6½ puanla son tura girmiş oldu.

9. turda sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Eşlendirme-Sonuç

Haber: Baran Demir