Mobile menu

Biel’de Mücadelemiz Sürüyor

bielacik 2016İsviçre'nin Biel şehrinde devam eden 49. Biel Satranç Festivali'nde tüm satranç severlerin yakından takip ettiği "Master Challenge" kategorisi canlı ratingte Dünya'nın 2 numarası olan Fransız GM Maxime Vachier Lagrave ile 7 kez Rusya şampiyonu olmuş GM Peter Svidler arasında oynandı. 4 rapid ve 4 klasik partinin oynandığı karşılaşmalarda genel skorda GM Vachier – Lagrave 8½ puan, GM Svidler ise 3½ puanla turnuvayı tamamladılar.

"Master Tournament" kategorisinde ise 5. tur maçları dün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Bu tura 2 puanla giren genç yeteneğimiz Alp Tuna, 34. masada siyah taşlarla kuvvetli FM Eu Wen Aron Teh (2328) ile karşılaştı. Kuvvetli rakibi karşısında mağlup olan Tuna, 6. tura 2 puanla giriyor.

 

Genç yeteneklerimizden FM Cankut Emiroğlu ise 36. masada siyah taşlarla Michael Jordan ile karşılaştı. Kendisinden rating olarak düşük olan rakibi karşısında sürpriz bir mağlubiyet alan FM Emiroğlu, 6. tura 1½ puanla giriyor.

Bu turnuva istediği çıkışı yakalayamayan kadın Milli takım sporcularımızdan WIM Zehra Topel, 53. masada siyah taşlarla Paulo Jo Barbosa ile karşılaştı. Masadan sürpriz bir yenilgiyle ayrılan WIM Topel, 6. tura 1 puanla giriyor.

Zirve yarışında ise çok önemli sonuçlar elde edildi. 3½ puanlı 5 sporcunun lider olarak girdiği 5. turda, GM Samuel Shankland'ın tecrübeli Alman GM Martin Kraemer'i beyaz taşlarla yenmesi, GM Chitham Aravindh'in beyaz taşlarla GM Alexander Kovchan'ın yenmesi sonucu 6. tura 4½ puanla girdiler. Bu sonuçlarla liderlik yarışı GM Shankland ve GM Aravindh arasında gerçekleşiyor. Yakından tanıdığımız GM Eltaj Safarli ise beyaz taşlarla GM Ante Brkic'i yenerek 4 puana ve liderlerin yarım puan gerisinde zirve yarışına devam ediyor. Yarıştan kopmayan ve 4 puana sahip diğer isimler GM Mateusz Bartel, GM Ildar Khairullin ve GM Vladimir Baklan oldular.

6. tur karşılaşmalarında sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Eşlendirme-Sonuç

Haber: Baran Demir