Mobile menu

Paracin Açık Sona Erdi

 paracinsporcular7 Temmuz'dan bu yana devam eden 2016 Paracin Açık Satranç Turnuvası, dün oynanan son tur karşılaşmaları ile son buldu. 27 sporcumuzun ülkemizi temsil ettiği turnuvanın A kategorisini yenilgi almadan tamamlayan iki temsilcimiz arasından GM Suat Atalık 6.5 puan ile son sıralamada 6. sırada kendine yer bulurken, IM Umut Atakişi ise 6 beraberlik ve 3 galibiyet ile 11. sırada turnuvayı sonlandırdı. Turnuvanın B kategorisindeki temsilcilerimizden Cengiz Hasman ve Ahmet Olçum ise turnuvayı 7 puan ile sonlandırırken, 9 turun ardından son sıralamada sırasıyla 3. ve 6. sıralarda kendilerine yer buldular.

Sırbistan Satranç Turu'nun ilk 3 ayağında da boy göstereren temsilcilerimizden GM Suat Atalık, bu defa 3. seri başı olarak başladığı turnuvayı 4 galibiyet ve 5 beraberlik ile tamamladı. Her ne kadar turnuvayı yenilgisiz tamamlamış olsa da, GM Atalık Sırbistan'daki 3 turnuvasından da kendisinden beklenen performansın altında kalarak Elo kaybetmiş oldu. Sırbistan macerasını arka arkaya 27 maç ile sonlandıran IM Umut Atakişi ise, kendisi için Sırbistan Satranç Turu'nun son ayağı olan Paracin Açık'ı 17 Elo kazanarak yenilgisiz sonlandırdı ve 2390'a ulaşmış oldu. Atakişi'nin 25 günlük Sırbistan macerası 10 galibiyet, 13 beraberlik ve sadece 4 yenilgi ile beraber hanesine yazdırdığı 32 Elo ile son bulmuş oldu.

Bu iki sporcumuz ile birlikte belki de adından en fazla sözetmemiz gereken 2 isim ise genç sporcularımız Alp Tuna ve Hüseyin Can Ağdelen oldu. Sırbistan'dan 2300 barajını geçerek FM unvanları ile evlerine dönen sporcularımızdan Alp, bir de IM normu almaya hak kazandı. 2490 performansı ile ilk IM normunu almaya hak kazanan Alp, en düşük rakibinin 2317 Elo'ya sahip olduğu 9 maçından 5.5 puan çıkardı ve 140 Elo kazanarak turnuvasını sonlandırmış oldu. Turnuvayı 5.5 puan ile 157 Elo kazanarak sonlandıran Hüseyin Can ise her ne kadar IM normunu kılpayı kaçırmış olsa da, elde ettiği FM unvanı ile Sırbistan'daki 27 maçını en verimli kullanan isimler arasına ismini yazdırdı.

A kategorisindeki diğer temsilcilerimizden yine başarılı performansa imza atan isimlerden FM Esat Bağlan 5.5; FM Melih Yurtseven ve WGM Kübra Öztürk 5; Çağatay Burcu, Gani Eren Ererdem ve Özgün Şahin 4.5; Egemen Gülden, WIM Zehra Topel, Yamaç Samani ve Tuna Özateş 4; WCM Ece Alkım Erece 3.5; CM Işık Can, Rad Cannesar ve Emin Şensay 3; FM Mire Deniz Doğan ise 2.5 puan turnuvayı sonlandırmış oldular. Bu sonuçların ardından A kategorisinde 19 sporcumuz toplam 777 Elo puanı ile 2016 Paracin Açık'ı tamamladılar. A kategorisinde ilk sırayı ise 9 maçta elde ettiği 7 puan ile Bosna Hersekli GM Denis Kadric, bir diğer 7 puanlı isim GM Ferenc Berkes'i avaraj ile geride bırakarak elde etmiş oldu.

Turnuvanın B kateogirisini ise baştan sona üst grupta sürdüren 2 temsilcimiz Cengiz Hasman ve Ahmet Olçum, son turda siyah taşlarla elde ettikleri galibiyetler ile turnuvayı 7 puan ve sırası ile 3. ve 6. sırada tamamlamış oldular. B kategorisindeki diğer temsilcilerimizden WCM Duru Okuyaz 6; WCM Işıl Can 5.5; Mert Özateş ve Adman Devran Tolon 5; Eda Çelik 4.5 ve Ümit Sağlam 3.5 puan ile turnuvayı sonlandırmış oldular. B kategorisinde ise 8 sporcumuz, toplam 500 Elo kazanarak turnuvayı tamamladılar.

Spocularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Final Sıralaması >> A - B

Haber: M. Anıl Şengün

 

2016 Paracin Açık Satranç Turnuvası (7)
Hüseyin Can Ağdelen -FM Velimir Ivic
43. Kd1

capture5paracinn

43... Kexe5?
44. Kdd8 f6 45. Khe8+ Şf7 46. Kf8+ Şg7 47. gxf6+ Şh6 48. Kh8+ Şg5 49. f7 1-0

 

 paracinsporcular