Mobile menu

Genç Takımlarımız Mücadeleye Devam Ediyor

img 84582016 Avrupa 18 Yaş altı Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda 4. tur dün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.

Genel kategoride Türkiye A takımımız Slovenya B takımı ile karşılaştı. Mücadeleyi 3 -1 kazanan Türkiye A takımımız 5 puanla 4. sırada bulunuyor. FM Cem Kaan Gökerkan 3 puan, IM Cemil Can Ali Marandi 2½ puanla masa derecesi şanslarını ellerinde bulunduruyorlar.

Türkiye B takımımız ise Slovenya A takımı ile karşılaştı. Mücadeleyi 3-1 kaybeden Millilerimizin şu an puanları bulunmuyor. 1. masada yarışan FM Bahadır Özen ise bu turda da kaybetmeyerek başarılı performansını sürdürüyor.

Kızlar kategorisinde Türkiye B takımımız Slovenya B takımı ile karşılaştı. Mücadele, rating ortalaması oldukça yüksek olan Slovenya B takımının 2-0 galibiyeti ile sonuçlandı.

Türkiye A takımı ise Almanya ile karşılaştı. WCM Çağıl Irmak Arda'nın 1. masada kazanmasıyla maç 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Türkiye D takımımız ise Çek Cumhuriyeti A takımı ile karşılaştı. WFM Buket Tandoğan'ın siyah taşlarla Natalie Kanakova (2109) yenmesiyle mücadele 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Bu tur sürprizi yapan ise Türkiye C takımımız oldu. WCM Ece Özbay'ın beyaz taşlarla Michal Lahav'ı (2107), WCM Sıla Çağlar'ın Limor Altshul'u (2113) yenmesiyle maçı 2-0 kazanan takımımız önemli bir galibiyet elde etti.

Türkiye A, Türkiye B ve Türkiye C takımımız 3 puan da iken Türkiye D takımımız 2 puan ile yoluna devam ediyor.

Bugün TSİ ile 17.00'de başlayacak 5. tur karşılaşmalarında takımlarımıza başarılar diliyoruz.

Eşlendirme - Sonuç >> Kızlar - Genel  / Foto Galeri

Haber: Baran Demir