Mobile menu

Slovenya’da 3. Tur Tamamlandı

img 82562016 Avrupa 18 Yaşaltı Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'na dün ve bugün oynanan 2. ve 3. tur karşılaşmaları ile devam edildi. Turnuvanın genel kategorisinde A takımımız 3 maçta elde ettikleri 1.5 puan ile yollarına devam ederlerken, B takımımız ise ilk 3 turdan mağlubiyet ile ayrıldılar. Kızlar kategorisinde ise WFM Nezihe Ezgi Menzi ve WCM Sinem Çağla Gündoğan'dan oluşan B takımımız ilk 3 maçlar sonunda 1.5 puan elde ederlerken, A takımımız 1, C ve D takımımız ise 0,5 puan ile yollarına devam ediyorlar.

Genel kategoride turnuvanın 2. turunda birbirleri ile karşılaşan A ve B takımlarımız arasında gülen taraf 2.5-1.5 ile A takımımız oldu. FM Bahadır Özen'in IM Vahap Şanal'a karşı elde ettiği galibiyet B takımı adına tek galibiyeti getirirken, IM Cemil Can Ali Marandi'nin FM Tuna Tuncer'e ve FM Deniz Özen'in Göktan Yılmaz'a karşı elde ettiği galibiyetler, FM Cem Kaan Gökerkan ile FM Volkan Sevgi arasındaki mücadelenin berabere sonuçlanması ile karşılaşma A takımımızın lehine 2,5-1,5 sonuçlanmış oldu.

Turnuvanın 3. turunda A takımımız turnuvanın 1 numaralı seri başı ekibi Macaristan ile karşılaşırken, B takımımızın rakibi ise Polonya oldu. IM Vahap Şanal, IM Cemil Can Ali Marandi, FM Cem Kaan Gökerkan ve FM Deniz Özen 4'lüsü ile karşılaşmaya çıkan ekibimizde Cem Kaan takımımız adına tek galibiyete imza attı. Karşılaşmada Vahap ve Cemil Can'ın maçları beraberlik ile sonuçlanırken, Deniz Özen ise 70 hamle uzun süren karşılaşmada rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı ve karşılaşma 2-2'lik sonuç ile berabere kaldı. Takımımızdan FM Cem Kaan Gökerkan, ilk 3 maçta kazandığı 13 Elo ile beraber 2403'e ulaşarak, 2016 Karpos Açık'ta elde ettiği ilk IM normunun ardından IM olmak için gerekli şartlardan bir diğerini daha yerine getirmiş oldu.

Genel kategoride B takımımız ise günü Polonya karşısında aldığı 2,5-1,5'luk mağlubiyet ile sonlandırırken, FM Bahadır Özen, FM Tuna Tuncer ve FM Volkan Sevgi günü beraberlik ile tamamladı. 4. masada CM Ahmet Utku Üzümcü'nün mağlup olması ile turnuvanın ilk 3 karşılaşmasından da yenik ayrılan ekibimiz, 4. turda ev sahibi ülke Slovenya'nın A takımı ile eşleşti. Şu ana kadar oynadığı tüm karşılaşmaların tüm masalarında rakiplerinden rating olarak geride olan ekibimiz yarınki Slovenya karşılaşmasında galibiyeti hedefliyor olacak.

Turnuvanın kızlar kategorisinde ise ilk 2 turdan 1,5 puan çıkaran WFM Nezihe Ezgi Menzi ve WCM Sinem Çağla Gündoğan'dan oluşan B takımımız, 3. turda turnuvanın 4 numaralı seri başı Polonya A takımına 2-0 yenilmekten kurtulamadı. Ekibimizde ilk 3 turun ardından Ezgi 21, Sinem ise 38 Elo'yu hanesine yazdırarak başarılı performanslarını 4. turdaki rakipleri Slovenya B takımı karşısında da sürdürmeyi hedefliyorlar.

Turnuvanın 2. turunda D takımımız ile karşılaşan ve 2-0'lık galibiyet elde eden WCM Çağıl Irmak Arda ve WCM Burcu Temel Melis'ten oluşan A takımımız, 3. turda 5. numaralı seri başı Polonya'ya karşı diş geçiremedi ve 3. turlar sonrasında 1 galibiyet ile yetinmek zorunda kaldı. Ülkemizi C takımımızda temsil eden WCM Ece Özbay ve WCM Sıla Çağlar ikilisi ise ilk turda Poloya karşısında elde ettikleri beraberliği ardından, turnuvanın 1 numaralı favorisi Ukrayna'nın ardından Almanya karşısında da istediği sonucu alamayarak 0,5 puan ile 4. turda İsrail'in rakibi oldular. Turnuvadaki bir diğer ekibimiz WFM Buket Tandoğan ve Gizem Ayazmalı ikilisi ise 3. turda 6 numaralı seri başı İsrail ile 1-1 berabere kalarak turnuvadaki ilk puanlarını elde etmiş oldular.

Turnuvanın genel kategorisinde ilk 3 maçını da galibiyet ile tamamlayan İsrail ekibi ilk sırada yer alırken, kızlar kategorisinde 2.5 puanlı 2 ekip Polonya A takımı ve Ukrayna 3. turların ardından liderliği paylaşıyorlar.

Yarın TSİ ile 17.00'de düzenlenecek 4. tur karşılaşmalarında tüm ekiplerimize başarılar diliyoruz.

Eşlendirme - Sonuç >> Kızlar - Genel  / Foto Galeri

Haber: M. Anıl Şengün