Mobile menu

Avrupa Genç Takımlar’da İlk Tur

img 8213Slovenya'nın Celje şehrinde düzenlenen 2016 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası bugün yapılan ilk hamleler ile başladı. 2 ayrı kategoride 6 ekibimizin ülkemizi temsil ettiği turnuvanın ilk gününden istediği sonuçları elde edemeyen takımarımızdan sadece kızlar kategorisinde B takımımız günü İsrail'e karşı elde ettiği 1.5-0.5'lik sonuçla galibiyet ile kapadı.

Genel kategorinin 2 numaralı seri başı A takımımız, turnuvanın bir diğer güçlü ekibi Ukrayna'ya 2.5-1.5 mağlup oldu. Büyükusta olmak için ihtiyaç duyduğu son GM normunu da geçtiğimiz hafta içinde alma başarısını gösteren IM Vahap Şanal ile beraber Çeşme'de 2. IM normunu alan FM Ömer Faruk Özer'in günü yenilgiyle kapadığı ekibimizde, IM Cemil Can Ali Marandi beraberlik ile ilk turu sonlandırırken, takımımız adına tek galibiyeti ise FM Cem Kaan Gökerkan elde etti.

Yine turnuvanın genel kategorisinin kuvvetli ekiplerinden Almanya ile karşılaşan B takımımız, ilk turdan 4-0'lık mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadı. İlk turda FM Bahadır Özen, FM Tuna Tuncer, FM Volkan Sevgi ve CM Ahmet Utku Üzümcü kadrosuyla yer alan ekibimizde, turnuvaya tüm sporcularımız puansız başlamış oldular.

Kızlar kategorisinde ise 2 kişilik takımlardan oluşan ekiplerimizde, WFM Nezihe Ezgi Menzi ve WCM Sinem Çağla Gündoğan'dan oluşan B takımımız İsrail'i 1.5-0.5 mağlup ederek günü ülkemiz adına galibiyet ile tamamlayan tek ekip oldular. Takımımızın yarınki rakibi ise Macaristan olacak.

Kızlar kategorisinde WCM Çağıl Arda Irmak ve WCM Burcu Temel Melis'ten oluşan A takımımız turnuvanın favori ekiplerinden ev sahibi ülke Slovenya'ya 1.5-0.5 mağlup olarak turnuvaya başlamış oldular. WCM Ece Özbay ve WCM Sıla Çağlar'dan oluşan C takımımız ise günü Polonya'ya karşı 2-0'lık yenilgiyle tamamladı. Takımımızın yarınki rakibi ise turnuvanın yine favori ekiplerinden Ukrayna olacak. WFM Buket Tandoğan ve Gizem Ayazmalı'dan oluşan D takımımız ise ilk turda yine ev sahibi ülke Slovenya'nın B takımına mağlup oldu. Yarın düzenlenecek 2. turda ise A takımımız ile D takımımız karşı karşıya gelecekler.

Yarın TSİ 17.00'de başlayacak 2. tur karşılaşmalarında tüm ekiplerimize başarılar diliyoruz.

Haber: M. Anıl Şengün

slovenya4