Mobile menu

Paracin'de 4. Turun Ardından

 paracinsporcular2016 Paracin Açık Satranç Turnuvası'na dün oynanan çift tur ile devam edildi. Bugün verilen 1 günlük aranın ardından yarın kaldığı yerden devam edecek turnuvada 4. maçların ardından A kategorisinde Alp Tuna, B kategorisinde ise Cengiz Hasman 3.5 puan ile yolarına devam ediyorlar.

Çift turlu zorlu günden 2 maçta 1.5 puan çıkartan Alp, 3.5 puana ulaşarak, 4 puanlı tek isim turnuvanın 1 numaralı seri başı Macar GM Ferenc Berkes'i takip eden 3.5 puanlı 4 isim arasına ismini yazdırdı. Turnuvada şimdiden 116 Elo kazanan Alp'in yarınki rakibi ise Çinli IM Yuxiang Fang olacak.

A kategorisinde ayrıca 2 galibiyet ve 2 beraberlik ile yollarına devam eden isimler GM Suat Atalık, IM Umut Atakişi ve Çağatay Burcu da 3 puan ile üst grubu yakından takiplerini sürdürüyorlar. GM Atalık'ın yarın IM Dejan Nestorovic, IM Atakişi ise GM Borko Lajthajm ile karşılaşacaklar. Uzun süredir hak ettiği IM normu ve FM unvanı için mücadele veren Çağatay'ın rakibi ise ev sahibi ülkeden Miloje Ratkovic olacak.

A grubunda ayrıca Özgün Şahin, Hüseyin Can Ağdelen ve WIM Zehra Topel yollarına 2.5 puan ile devam ederlerken; WGM Kübra Öztürk, FM Melih Yurtseven, FM Esat Bağlan, Egemen Gülden, WCM Ece Alkım Erece ve Emin Şensay 2; Mire Deniz Doğan, Gani Eren Ererdem, Rad Cannesar ve Tuna Özateş 1.5; CM Işık Can ve Yamaç Samani ise 1 puan ile yollarına devam ediyorlar.

Turnuvanın B kategorisinde ise turnuvanın iddialı isimlerinden temsilcilerimiz Cengiz Hasman 3.5; Ahmet Olçum ise 3 puan ile yollarına devam ediyorlar. B kategorisinde ayrıca Eda Çelik 2.5; WCM Duru Okuyaz, Mert Özateş, WCM Işıl Can, Adman Devran Tolon ve Ümit Sağlam 2 puan ile 5. tura isimlerini yazdırdılar.

Turnuvada verilen 1 günlük arada düzenlenen hızlı turnuvada ise Bulgar GM Kiril Georgiev 8 puan ile 9 turun ardından ilk sırayı alırken, temsilcilerimizden GM Suat Atalık 9, FM Melih Yurtseven ise 20. sırada turnuvayı sonlandırdılar.

Yarın TSİ ile 17.30'da düzenlenecek 5. tur karşılaşmalarında sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Eşlendirme-Sonuç

Haber: M. Anıl Şengün


Paracin Açık Satranç Turnuvası (4)
Vuk Djordjevic - Çağatay Burcu

paracin4

35... Fh2+ 36. Şh1 Vxf1 0-1

paracin 20163

dsc 0213 img 4111 alp tuna