Mobile menu

Metlife Warsaw Najdorf'da İlk Hamleler Yapıldı

najdorf-2016Polonya'nın Varşova kentinde başlayan Metlife Warsaw Najdorf Satranç Festivali bugün oynanan ilk tur karşılaşmaları ile başladı.

GM Ilia Smirin, GM Kamil Dragun, GM Michal Krasenkow, GM Bartosz Socko, GM Eduardas Rozantalis, GM Alexsander Indjic, GM Oleg M. Romanishin, GM Gata Kamsky gibi efsane isimlerin boy gösterdiği turnuvada, GM Piorun Kacper, GM Igor Kovalenko, GM Ivan Ivanisevic , GM Zahar Efimenko , GM Alexander Areshchenko, GM Sergei Zhigalko, GM Gawain C. B. Jones, GM Mateusz Bartel, GM Hrant Melkumyan, GM Alezandr Fier , GM Saleh A.r. Salem, GM Rİnat Jumabayev gibi tanınmış bir çok usta da yarışıyor.

A kategorisinde 30 ülkeden 136 sporcunun yarıştığı turnuvada ülkemizi IM Batuhan Daştan, IM Mert Yılmazyerli, IM Ufuk Sezen Arat ve FM Ege Köksal temsil ediyor.

 İlk turun en büyük sürprizlerinden birini yapan sporcumuz FM Ege Köksal, 21. masada Hollanda'nın son zamanlarda yetiştirdiği önemli sporculardan biri olan GM Benjamin Bok (2613) ile siyah taşlarla karşılaştı ve FM Köksal (2324) oyun sonuna piyon önde girdi. Bu avantajını çok iyi değerlendiren sporcumuz 61 hamle sonunda mücadeleyi kazanan taraf oldu.

İlk turu galibiyetle kapatan diğer sporcumuz ise IM M. Batuhan Daştan oldu. 43. masada beyaz taşlarla FM Carl Strugnel'e karşı rahat bir galibiyet alan IM Daştan, 2500 Eloyu geçmesi halinde 10. büyükustamız olacak.

Turnuvadaki diğer temsilcilerimiz IM Mert Yılmazyerli beyaz taşlarla Hugues Masse karşısında galibiyete ulaşarak turnuvaya iyi başlayan bir diğer sporcumuz olurken, IM Ufuk Sezen Arat ise rakibi Marek Chomozyk ile beyaz taşlarla karşılaştı ve berabere kaldı.

Bu sonuçlarla sporcularımız ilk tura yenilgisiz başlamış oldular.

Yarın TSİ 18.00'de başlayacak 2. tur karşılaşmalarında sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Eşlendirme-Sonuç

Haber: Baran Demir

GM Benjamin Bok (2613) - FM Ege Köksal (2324) 0-1

gm benjamin bok 2613 - fm ege koksal 2324 0-1

GM Benjamin Bok (2613) - FM Ege Köksal (2324) 0-1

im m. batuhan datan 2480 - fm carl strugnell 2238 1-0

 

miguel najdorf 1973

Turnuvanın isim babası olan kuvvetli GM Miguel Najdorf, 15 Nisan 1910 yılında Polonya'nın Grodzisk Mazowiecki şehrinde doğdu. 2. Dünya Savaşı sırasında Arjantin'in Buenos Aires kentinde gerçekleşen 8. Satranç Olimpiyat'ında Polonya adına 2. masada oynadı ve masa derecesi yaptı. Ailesinden birçok kişinin savaşta ölmesi sonucu Arjantin'de yaşamaya karar verdi. 2. Dünya Savaş'ından sonra Avrupa'da birçok turnuvada oynayan Najdorf, 4 Temmuz 1997 tarihinde, 87 yaşında İspanya'nın Malaga kentinde hayata gözlerini yumdu.