Mobile menu

Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası Başladı

img 0298Türkiye Satranç Federasyonu ve Başkent Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 8 Temmuz 2016 tarihinde Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsünde başladı.

A (143) - B (306) ve C (212) olmak üzere üç kategoride toplam 661 usta sporcunun yarışacağı turnuvada; Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Bulgaristan, Polonya, Makedonya başta olmak üzere 15 ülkeden dünyaca ünlü sporcular boy gösteriyor.

Turnuvanın Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonundaki açılış töreni; Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Mehmet Haberal, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı, TSF Ankara İl Temsilcisi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Turnuva Başhakemi Aylin İbişoğlu, Gözlemcisi Hulusi Cihangir, sporcular ve çok sayıda davetlinin katılımıyla ve büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

6 gün sürecek turnuvanın açılış töreninde konuşma yapan (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı turnuva ile ilgili bilgiler verirken, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, ilklerin üniversitesi Başkent Üniversitesi'nin sportif faaliyetlere çok önemli katkılar sunduğunu ve satranç sporunda da üniversite olarak bir ilki gerçekleştirmelerinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Başkent Üniversitesi'nin uluslararası satranç turnuvasına ev sahipliği yapmasının yanı sıra, Milli takım sporcularına son derece gelişmiş sosyal tesislerinde kamp yapma imkanı sunduğunu ve burs imkanı sağladığını da belirten TSF Başkanı Gülkız Tulay ise, verdikleri destekten dolayı üniversite yönetimine teşekkür etti ve diğer üniversitelere örnek teşkil etmesi dileklerini iletti.

Açılış töreninde kürsüye en son çıkan Kurucu Rektör Mehmet Haberal, Türkiye'nin gelişimine katkı sunacak her çalışmaya ve organizasyona katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek "Böylesine bir turnuvanın gerçekleşiyor olması hem üniversitemiz hem de ülkemiz için çok önemlidir." dedi. Haberal, konuşmasını turnuvada mücadele edecek sporculara başarılar dileyerek tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Kurucu Rektör Mehmet Haberal ve TSF Başkanı Gülkız Tulay sembolik bir maç yaptılar ve daha sonra turnuvanın ilk turu başladı.

13 Temmuz 2016 tarihinde sona erecek turnuva sonunda toplam 50 Bin TL nakdi ödül dağıtılacak.

 

Turnuva Sayfası

 

img 0153

img 0170

Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı

 

img 0180

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal

 

img 0201

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay

 

img 0218

Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Mehmet Haberal

img 0232

img 0283

img 0298