Mobile menu

2.Yeşilyurt Belediyesi Ulusal Satranç Şenliği

dl tren2Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin destekleriyle, TSF Malatya İl Temsilciliği tarafından organize edilen 2. Yeşilyurt Ulusal Satranç Şenliği, 9-10 Nisan 2016 tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti. 

Açılış hamlesini Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın yaptığı ve iki gün süren satranç şenliğine 11 ilden 290 sporcu katıldı. Dereceye giren sporculara 10 bin TL para ödülünün verildiği Satranç Şenliği'nde ayrıca Yeşilyurt Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler de takdim edildi.

"BİR GELENEK OLUŞTURULDU"

2. Yeşilyurt Ulusal Satranç Şenliği'nin açılış töreninde konuşma yapan TSF Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, satranç sporuna verdikleri destekten dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür etti. Polat'ın satranç antrenörü olduğunu da hatırlatan Toy, "Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bu özelliği ile ülkemizde tek Belediye Başkanıdır. Kendisi satranca gönül veren bir insandır ve bu noktada turnuvalara büyük katkı sağlamaktadır. Yeşilyurt Ulusal Satranç Şenliği de bunun en güzel örneğidir. Ayrıca geçen yıl, ilkokul 1. sınıf öğrencilerine 5 bin, bu yıl ise 6 bin adet satranç takımı dağıttı ve bu konuda bir gelenek oluşturdu." dedi. Toy, Yeşilyurt Spor Satranç Takımının da turnuvalarda iyi dereceler elde ettiğini kaydederek, takımın Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasına da güçlü bir kadroyla katılacağını ifade etti.

"SATRANÇ FAALİYETLERİNİ DESTEKLİYORUZ"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, satranç turnuvasını 'aklınıza sağlık' sloganıyla düzenlediklerini belirtti. Polat, satrancın bir zeka oyunu olduğunu kaydederek, "Satranç bir akıl oyunudur. Sizlerin düşünme melekenizi, stratejik düşünmenizi, alternatif düşünceler geliştirmenizi sağlamaktadır. Bir yandan spor yapıyorsunuz, oyun oynuyorsunuz ama diğer taraftan bu oyun sizin zekanızı, aklınızı, becerinizi geliştiriyor. O yüzden satranç gerçekten küçük yaşlarda öğrenilip, bilinmesi gereken bir spordur. Biz de Yeşilyurt Belediyesi olarak ilimizdeki satranç faaliyetlerini desteklemek için pek çok çalışma yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl satranç takımları hediye ettik. Ayrıca satranç şenliğimizin ikincisini gerçekleştiriyoruz." diye konuştu. Satranç şenliği ve satranç takımı dağıtımlarının geleneksel bir şekilde devam edeceğini dile getiren Polat, "Bu güzel kardeşlerimizin bu işe hevesli olmaları, katılmaları ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu güzel çocuklarımız karşılıklı oturup, hamlelerini yapacaklar. Bu işin sonuç itibariyle kazananı buraya katılan tüm kardeşlerimiz olacak." ifadelerini kullandı.

Polat, daha sonra 9 yaşındaki rakibi Esmanur Özdemir'in karşısına geçerek, turnuvanın ilk hamlesini yaptı ve satranç şenliğinin ikincisini başlattı.

Turnuva sonunda dereceye giren sporcular şöyle oluştu:

 

MİNİKLER
1. Giray Kaan Durukan
2. Atahan Çolakoğlu
3. Dila Baloğlu
4. Hüseyin Şahin
5. Kerim Erdal Parlakbilek
KÜÇÜKLER
1. Uğur Can Genç
2. Yusuf Batın Yağcı
3. Bilge Kaan Ateş
4. İrem Beşe
5. Tuna Sargınalp
YILDIZLAR
1. Ferman Alkan
2. Doğan Mehmet Koç
3. Ağdar Alak
4. Ahmet Tarık Gedikoğlu
5. Salih Alan

 

odultoren

odul toren2

kordoba