Mobile menu

Eskişehir'de Satranç Şenliği

IMG 4868.jpg1

Eskişehir İl Temsilciliği tarafından 2011–2012 etkinlik dönemi kapsamında küçükler satranç turnuvası düzenlendi. 26-30 Aralık 2011 tarihleri arasında A'la Park Restaurant'ta düzenlenen turnuvaya yoğun bir katılım vardı. 5 tur İsviçre Sistemi üzerinden düzenlenen turnuvada 7 - 8 yaş, 9 yaş, 10 yaş, 11-12 yaş grubu olmak üzere dört ayrı kategoride küçükler birbirlerini terlettiler.

IMG 4870.jpg1

İçerde küçükler terlerken dışarıda da velileri heyecanla çocuklarını beklediler. Velilerden Murat Yıldız, bu tür organizasyonların çocukların sosyalleşmesi ve birbirleriyle kaynaşmaları açısından son derece faydalı olduğunu ifade etti.

Eskişehir İl Temsilcisi Mehmet Memiş, satrancın bazı Avrupa ülkelerinde uzun süredir okullarda ders olarak okutulduğunu son yıllarda ülkemizde de satranca ilginin giderek arttığını ve ülkemizde de satrancın okullarda ders olarak okutulduğunu söyledi. Satrancın çocukların gelişimindeki önemi vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti; Satrancın çocuklara, kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olmak, planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratmak, süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olmak, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirmek, diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına yardımcı olmak, "Kendine güven" duygusu aşılamak ve bunu geliştirmek gibi katkılarının olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki günlerde Yıldızlar satranç turnuvasının da yapılacağını söyleyerek Eskişehir halkının daha da yoğun katılımlarını beklediklerini ifade etti. Satranç meraklılarının Eskişehir satranç federasyonu sitesini takip etmelerini istedi.

IMG 4874


Turnuva sonunda dereceye girerek madalya kazanmayı başaran sporcular;

7 - 8 Yaş Grubu 9 Yaş Grubu 10 Yaş Grubu      12 Yaş Grubu
1. E.Emir Ersöz 1. Efe Özdemir 1. E.Taha Ertürk    1. E.Şükrü Böri
2. Alper Kartkaya 2. M.Barış Haskök 2. Ömer Can Taşçı 2. Burak Demircioğlu
3. İrem Acar 3. B.Kemal Şen 3. Çağrı Sazak 3. Mustafa Yılmaz

IMG 4874.jpg1

Ayrıca turnuvaya katılan her sporcu Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasına katılım hakkı elde etti. Turnuva sonunda madalya kazanan küçük sporcular sevinçlerini öğretmenleri ve aileleriyle paylaştılar.

IMG 4877.jpg1

IMG 4881.jpg1