Mobile menu

Samsun Çocuk Satranç Ligi Tamamlandı

100_3484

04 Aralık 2010 - 13 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenen Samsun Çocuk Satranç Ligi, 23 Mart 2011 tarihinde İlkadım Sema-Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi konferans salonunda yapılan ödül töreni ile noktalandı.


"Samsun Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Samsun Çocuk Ligi ödül töreninde dereceye giren takımlar ve sporcular kupa, madalya ve özel ödüllerini seçkin konukların ellerinden aldılar.


Ödül töreni öncesinde Çocuk Satranç Ligine ev sahipliği yapan Rotary Kulübü Bilim Sanat Merkezi Müdürü Cem Gençoğlu'na Samsun Satrancına katkıları dolayısıyla Türkiye Satranç Federasyonu tarafından hazırlanan plaket takdim edildi. Gençoğlu plaketini Samsun Vali Yrd. Hasan Ersan'dan aldı. Katılımıyla ödül törenini onurlandıran Vali Yrd. Hasan Ersan yaptığı anlamlı konuşmada, satrancın bir araç olarak eğitimdeki öneminden ve sosyal hayattaki yerinden bahsetti. Satranç sporunu "Kralların Oyunu" olarak tanımlayarak, bu sporla uğraşan küçük sporcuları kutladı.

100_3479


Başarılı olan takım ve sporculara ödülleri, Vali Yrd. Hasan Ersan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve Gençlik ve Spor Şube Müdürü Güven Özyurt tarafından verildi.


Yurt dışında olması nedeni ile ödül törenine katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bir çelenk göndererek satranç sporuna desteğini göstermiş oldu.

İldeki karşılaşmalarda ilk beş dereceye giren takımlar 12-17 Nisan 2011 tarihleri arasında Antalya Kemer'de yapılacak Türkiye Çocuk Satranç Liginde Samsun'da temsil edecekler.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kupa ve madalya ile ödüllendirilen takım ve sporculara ayrıca özel ödüllerde verildi. Dereceye girenlerin özel ödülleri, Mark Market, Açılım Gıda. Nilda Kitap Kırtasiye ve Özel Ezgililer İ.Ö.O. tarafından sağlandı.

100_3476


Turnuvada dereceye girerek ödüller alan takım ve sporcuların sıralaması şöyle:

TAKIM SIRALAMASI:

1.Ezgililer İ.Ö.O. 16 Puan
2.Bafra Kızılırmak İ.Ö.O. 14 Puan
3. Demirspor Kulübü 11 Puan
4. Ted Samsun Koleji 10 Puan
5-7.Bafra Atatürk İ.Ö.O. Aslanları, Kazımpaşa İ.Ö.O., Bafra Atatürk İ.Ö.O. Kanaryaları 9 Puan

MASA DERECELERİ:

Birinci Masalar: 1.Ali Kaan ÖZÇELİK 2.Aygün KARAKÖSE 3.Murat KULAKSIZOĞLU
İkinci Masalar: 1.Canberk İNAN 2.Uğur GÜNGÖR 3.Kaan TOPAL
Üçüncü Masalar: 1.Soykan SARIOĞLU 2.Belemir UZUN 3.Muhammet TAŞKIN
Dördüncü Masalar: 1.Mustafa Emir ÇOLAK 2.Ulaş Mert KUZU 3.Kağan ÇOLAK


Turnuvayla ilgili detaylı sonuçlar ve resimler için il temsilciliği resmi web sitesi: http://www.samsun.tsf.org.tr