Mobile menu

Kuşadası 1. Altın Kale Turnuvası

kusadasiKuşadası Belediyesi tarafındanTürkiye Satranç Federasyonu Kuşadası temsilciliği ile 24-25 Nisan 2010’da “Kuşadası Ulusal 1. ALTIN KALE SATRANÇ TURNUVASI düzenleniyor.

 

Başarılı olan ilk on oyuncunun Kuşadası Belediyesi olarak; tam, yarım, çeyrek altınla ödüllendirileceğini belirten Başkan Altungün : “Satrancın çocuklarımızda kişiliği ve kendine güven duygusunu olumlu etkileyen bir spor olması çok önemlidir. Kuşadalı oyuncularımızın da başarılarını yakından izliyor ve çok seviniyorum. Bu nedenle  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayacağımız şu günlerde bir turnuva düzenlemeyi düşündük.” dedi.

 

Kurallara uymayı, dostça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, kazananı kutlamayı öğrenecek çocuklarımızın geleceğini için turnuvanın bir başlangıç olduğunu vurgulayan Başkan Altungün; “Satrancın çocuklarımıza kazandırdığı önemli bir özellikte zamanı kullanma becerisidir. Çocuklarımızın mücadeleci ve ileriyi gören hamlelerini geliştirmeleri daha sonraki yıllarda toplumumuzun kazancı olarak düşünen beyinleri oluşturacaktır” dedi.

 

Kuşadası Belediye Düğün salonunda yapılacak turnuvada 12 yaş altı ile 13 yaş ve üstü olmak üzere 2 kategoride 150 oyuncu katılacak ve kayıtlar Aydın Satranç İl temsilciliğinin http://www.aydin.tsf.org.tr/ internet sitesinden yapılacaktır.

 

YÖNERGE