Mobile menu

Akdeniz Belediyesi Satranç Merkezi Açıldı

akd_1Akdeniz Belediyesi Satranç Merkezi geniş katılımlı bir törenle Mersinli satranç severlerin hizmetine açıldı. İlk etapta 6 ile 12 yaş arasındaki çocuklara eğitim verilecek merkeze, ilerleyen günlerde büyükler de başvurabilecek. 

Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde Müfide İlhan Kurs Merkezi içerisinde faaliyet gösterecek olan Satranç Merkezi’nin açılışına Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk’ün yanı sıra, Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Gül Tülay, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Tarakçı, Satranç Mersin İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, Türkiye Satranç Federasyonu İl Hakem Kurulu Başkanı M. Emin Kaplan, satranç sevdalısı çocuklar, gençler ile velileri katıldı. 


Merkezin açılması ve verilecek eğitimlerde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, merkezin, Mersin’e çok yakıştığını ifade ederek, çocukların zihin gelişiminde önemli bir yere sahip olan satranca yönelik bu ve benzeri faaliyetlerin sürmesini diledi.   


Başkan Türk, “Bu çocuklarımızı, satranç ve benzeri sportif etkinliklere çekebilirsek, bu çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan da kurtarmış oluruz. Çünkü bu çocuklar bizim ve ülkemizin geleceğidir. Bundan dolayı da bu merkeze katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu. 



akd_2

 

akd_6


Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Gül Tülay ise, Mersin’de ilk defa bir yerel yönetimin satranç merkezi açtığına işaret etti, bunun, diğer belediyelere de örnek olacağından emin olduğunu dile getirdi. Tülay, “Zira Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ün girişimci ruhu bizi son derece memnun ediyor. Desteklerinden dolayı Akdeniz Belediyesi’ne ve Başkan Türk’e teşekkür ediyoruz” dedi.  


Başkan Türk’ün, sporu ve sporcuyu seven kimliğine işaret eden Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Tarakçı da, “Böyle bir merkezi de ilimize ve ilçemize kazandırdığı için Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.  



akd_4

 


Açılış ve konuşmaların ardından, belediye meclis üyeleri ile gençler, satranç taşlarını dizerek aralarında yarışmaya başladı. Açılış töreni kokteyl ile sona erdi. Öte yandan, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde, Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde hizmete açılan Satranç Merkezi’nde, ilk etapta 6 ile 12 yaş arasındaki çocuklara eğitim verilecek. Kısa süre içinde de halka yönelik olarak hafta içi ve sonunda satranç eğitim kursları düzenlenecek.