Mobile menu

Samsun İl Birinciliği Sona Erdi

5485837995819Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Satranç Temsilciliği tarafından 17-24 Ekim 2009 tarihleri arasında Deniz Kafe-Restauranta düzenlenen yaşları 9 ila 51 arasında değişen 58 satranç severin katıldığı Samsun İl Birinciliği müsabakaları sona erdi.

Turnuvaya katılımın her sene daha da arttığını belirten Satranç İl temsilcisi Serkan Koç,”Şampiyonumuz Şubat ayında Antalya-Kemer’de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası seçmelerine katılacak. Samsunda satranca her geçen gün artan bir talep var ama rahatlıkla kullanacağımız bir salonumuz yok. Bunu sponsorlar ile karşılayabiliyoruz. Bu anlamda bizlere kucak açan, yardımını esirgemeyen Atakum Belediyesine ve Başkan Metin Burma’ya tüm satranç severler olarak minnettarız.”dedi.

Metin Asılkefeli’nin 7 puanla kazandığı turnuvanın son günkü final müsabakalarının açılış hamlesini yapan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise,”Spora ve sporcuya destek vermek bizim görevimizdir. Satranç gibi çocuklarımızın hem fiziksel hem ruhsal  gelişimini sağlayan bir spora hepimizin önem vermesi gerektiğini düşünüyorum. Buradan bir Türkiye Şampiyonu’nun çıkması en büyük dileğimdir”şeklinde konuştu.

İl Birinciliği ile ilgili tüm detaylar İl Temsilciliği sayfasında yer almaktadır.