Mobile menu

Bahçesaray Saklıkent Kültür ve Sanat Festivali

haci_tufan27-28 Temmuz 2009 tarihlerinde Van Bahçesarayda "Bahçesaray Saklıkent Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında yediden yetmişe herkes satranca koştu. Mukus  Çayı yanında rafting eşliğinde, ağaçların altında tam bir şölen vardı. İki gün süren turnuva 120 katılımcıyla oynandı. Turnuva öncesinde, Diyarbakır İl Temsilcisi İbrahim TOFAN tarafından 18 kişiye simultane verildi. Maçların başlangıç hamleleri Devlet Bakanı Egemen BAĞIŞ, Van Valisi Münir KARALOĞLU, Van Milletvekilleri Kayhan TÜRKMENOĞLU ve Gülşen ORHAN, Bahçesaray Kaymakamı Şaban ERDOĞAN ve Belediye Başkanı Hayati ORHAN tarafından yapıldı.

Van Milletvekili Gülşen ORHAN'ın satranç oynaması ve satrançla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunması ilgiyi oldukça arttırdı. Bölge Temsilcisi Hacı YILMAZ, TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı adına Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Van Valisi Münir Karaloğlu'na plaket takdim ettiler.

Plake2
Plaket
Plaket3

2

Kapanış Töreninde Bölge Temsilcisi kısa bir konuşmayla satranç ve federasyonumuzun satranca, özellikle yediden yetmişe yıllardır satranç oynanan bu ilçeye verdiği önemi vurgulayarak ilçede önceki yıllarda Satranç Merkezi açtığını hatırlattı. Ödül töreni öncesinde Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkanı'na plaketleri TSF Başkanı Ali Nihat YAZICI adına Bölge Temsilcisi Hacı YILMAZ tarafından takdim edilerek diğer emegi geçenlerin plaketleri törendeki üst düzey katılımcılar tarafından verildi.
3
4

5


haci_tufan

Haber: TSF Harran Bölge Temsilcisi Hacı Yılmaz