Mobile menu

23 Temmuz Erzurum Kongre Kupası Turnuvası Tamamlandı

2-3_tur_02

Erzurum Kongresinin 90.Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen, 23 Temmuz Kongre Kupası Satranç Turnuvası tamamlandı. Günün dereceyi ilgilendiren karşılaşmalarında Erzurum-A – Amasya takımına üstünlük sağlayarak birinci sırada yer aldı. Günün maçında ise Trabzon Giresun’u 3-1 ile geçerek ikinci, Giresun ise üçüncü oldu. 21.Temmuz 2009 Salı gecesi Palandöken Kayak Evi’nde Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Voleybol, Atletizm, Satranç branşı sporcuları için eğlence gecesi düzenlendi. Hemen hemen tüm illerimizden sporcu ve antrenörlerinde katıldığı gecede takımlar kendi yörelerinin halk oyunlarını hep birlikte büyük bir coşku sergilediler. Yöresel farklılıklar ile Halay ile Kol Bastı sporcuların ağırlıklı tercihi oldu.

 



2-3_tur_01 2-3_tur_02
Masa Derecelerinde ise;

1-Masa: Birinci Erhan KABAN (Erzurum-A), İkinci Osman Sefer DURAN (Trabzon),  Üçüncü Murathan VURAL (Sivas)

2- Masa: Birinci Arif CECANPUNAR (Erzurum-B), İkinci Mehmet Salih YILDIRIM, (Erzurum-A) Üçüncü Ali Onur DURGUN (Sivas)

3- Masa: Birinci Nadir ÖZSOY (Erzurum-A), İkinci Abdullah DURAN (Trabzon), Üçüncü Ali Onur DURGUN (Sivas),

4- Masa: Birinci Sayit ÖZTÜRK (Trabzon), Gökalp CANİKLİOĞLU (Giresun), Osman Nuri ÖZSARILAR (Erzurum-A)

Kongre_02

23.07.2009 çarşamba günü  Saat 20:00'da gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren takımlar kupalarını ve madalyalarını Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih ÇİNTİMAR ile Şube Müdürlerinden aldılar.

Gens_Una_Magna_Sumus

Sevgi, saygı ve sportmenliğin hâkim olduğu turnuvamızda, kritik tur öncesinde tüm sporcular aile fotoğrafında bir araya geldi.


Önceki Haberler:


Erzurum Kongresinin 90.Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen, 23 Temmuz Kongre Kupası Satranç Turnuvası 19.07.2009 Pazar günü ilk tur karşılaşmalarıyla başladı. Erzurum Kongresine katılan illerin davet edildiği turnuvaya iller 5’er sporcu ile takım olarak katılabiliyor. Katılımcı 11 ilden toplamda 12 takımın yarıştığı müsabakalarda takımlar 4’er sporcu ile mücadele ediyor.Türkiye Satranç Federasyonu tarafından tam destek verilen turnuvada ulusal standartlar sağlandı. Turnuva salonu, düzeni, skor panoları tüm sporcuların beğenisini kazandı.

Erzurum’da Spor Turizm önemli bir sektör haline gelmiş, Erzurum Kış Sporları Merkezi Palandöken’de bir çok milli takım yaz kamplarını gerçekleştiriyor. Ayrıca DÜNYA ÜNİVERSİTELERARASI SPOR OYUNLARI (UNIVERSIADE) 2011 yılında Erzurum’da gerçekleştirilecek olması, ilin spora verdiği önemi göstermekte. Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Üç Gümbetler, Etnografya müzesi, eski Erzurum evleri, Ulu cami, Lala Paşa cami, Erzurum kalesi, saat kulesi, 1877-1878 (93 Harbi) savaşlarının geçtiği tabyaları ile  her yanı tarihle yoğrulmuş bu şehri gezmeden Türkiye’yi görmüş sayılmazsınız. Eğer Erzurum’u görmeye gelirseniz meşhur Cağ kebabını tatmayı unutmayın.

02-03_Tur_03 Bitlis_1-2_Masa

20.07.2009 pazartesi günü gerçekleştirilen 2-3 tur maçlarında Erzurum-A takımı Trabzon’a, Giresun takımı ise Erzurum-B takımına üstünlük sağladı. Bayan sporcu mecburiyetinin bulunmadığı turnuvada 58 sporcu içinde 3 bayan sporcu mücadele ediyor. Bitlis Takımının 1-Masa da Lale TUNÇTAN, 2-Masa da Nesin UYGUN takımları adına önemli puanlar alıyorlar.  Hakkari takımında Necibe KAÇAR 4.masada mücadelesini sürdürüyor.

21.07.2009 salı günü saat 10:00 gerçekleştirilecek 4. tur maçlarında heyecan doruğa çıkacak.

Kongre Kupası Satranç Turnuvası 4.Tur maçları tamamlandı. Güne 6 takım puanı ile başlayan Erzurum-A takımı ile Giresun takımı 2 – 2 berabere kaldı. İlk üç derece için Erzurum-A, Giresun, Trabzon, Amasya, Erzincan, Ağrı, Erzurum-B takımlarının şansı sürüyor. Takım sıralamaları ve masa derecelerinde düğüm son turda çözülebilecekTurnuva 22.07.2009 Çarşamba günü saat 10:00 gerçekleştirilecek son tur karşılaşmasıyla sona erecek. Erzurum Kongresinin 90.Yıl kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde, diğer spor branşları ile beraber 23.07.2009 perşembe günü gerçekleştirilecek ödül törenine Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL’ ünde katılması bekleniyor.

Takım Listesi Masa Dereceleri Takım Eşlendirmesi Masa Eşlendirmesi Final Sıralaması Başlangıç Sıralamasıi

Haber: Ulusal Hakem Atilla Gürmen