Mobile menu

Yapılanma Ziyaretleri Sürüyor

kozan_kaymakam2
Satrancın geniş kitlelere yayılması, okullarda ders olarak ele alınması ve genel iletişim amaçlı olarak yapılan il ve ilçe ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda Başkan vekili Tahsin Aktar başkanlığında oluşan Çukurova Bölge heyeti Adana-İmamoğlu, Kozan, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ilçelerinde incelemelerde bulundu. Gezide Onur Kurulu üyesi Duru Çiftçi, Çukurova Bölge Temsilcisi Uğur Tülüce katıldı. Gezinin bir bölümünde, bölgenin ev sahibi konumunda bulunan, Kozan İlçe Temsilcisi Halil Akyürek, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat’da yer aldı.

 

 

kozan_kaymakam

İmamoğlu Kaymakamı Dr. Nail Anlar, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Feke Kaymakamı Bünyamin Kuş, Saimbeyli Kaymakamı Musa Sarı, Tufanbeyli Kaymakamı Cevat Uyanık Federasyonun gösterdiği ilgiden son derece memnun olduklarını, açılan ve planlanan antrenör kursları ile okulların satranç öğretmeni gereksinimini giderdiklerini kaydettiler. Başkan Vekili Aktar’da yeni öğretim yılına hazırlık olarak her ilçede kursların hızlandırıldığını, satranç öğrenen kitlenin artması ile turnuvaların da aralıksız süreceğini, bu durumda yeni hakem eğitimine de gereksinim duyulacağını belirtti. Aktar, her ilçeye tam donanımlı beşer okula satranç sınıfı açılacağının haberini de verdi.

 

İmamoğlu-Kozan-Feke-Saimbeyli-Turfanbeyli Karayolu nerededir?

Adana-İmamoğlu-Kozan-Feke-Saimbeyli-Tufanbeyli karayolu, kıvrımlarla, dere yatakları, kanyonlar, kiraz bahçeleri arasında kuzeye doğru seyreden 230 km. lik cennet vadisidir. Adana’nın batısında Gülek boğazı ile kuzeye, Anadolu’nun içlerine yol veren Toros Dağları, Doğuda da bu yoldan yine Anadolu içlerine, Kayseri’ye ulaşılabiliyor. Yol yapım ve genişletme çalışmaları ile Kapadokya vadisine güneyi en kolay ve kısa biçimde bağlayacak olan vadide, rafting sporu için eşsiz parkurlar gözlenmektedir.

heyyet