Mobile menu

TSF Gümüşhane ve Rize'de

rize1
Kapsamlı il gezileri devam ediyor. Karadeniz Bölge Temsilcisi Avni Haliloğlu Gümüşhane ve Rize'de incelemelerde bulundu. Gençlik Spor ve Milli Eğitim İl Müdürleri, Vali ile Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ziyaret kapsamındaydı.

Satranç sporunun ilköğretim okullarında seçmeli dersler arsına alınmasından bu yana bu iki ilimizdeki atılımları yerinde gören Haliloğlu Gümüşhane ve Rize'de satranç evi olabilecek yerleri il yöneticilerinden istedi. Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Mehmet BAYANSALDUZ Aydın Doğan Spor kompleksinde bir satranç merkezi yapmak için çalışmalara başlayacağını söylemesi Gümüşhane'de sevinç yarattı.


riz2



Rize Milli Eğitim Müdürü ile Gençlik Spor İl Müdürünün birer satranç sevdalısı olması burada var olan ilginin açığa çımasını sağlayacağı belirtildi.

İl gezileri kapsamında ziyaret edilen il yöneticilerine satranç sporuna katkılarından dolayı Federasyon Başkanı Ali Nihat Yazıcı adına plaket sunuldu.

rize3




Türkiye Satranç Federasyonu Bölge Temsilcisi Haliloğlu Bölgesel gezilerinin 2. sini Rize vilayetimize gerçekleştirdi. Satranç'a verdikleri destekten dolayı Vali vekili Hasan Kayhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik'e plaket verdi.

Türkiye Satranç federasyonunca satranç'ın geliştirilmesi yaygınlaştırılması amacıyla yurt genelinde tüm illerde ziyaretler gerçekleştiriliyor. Bölgesel ziyaretler çerçevesinde satranç federasyonu bölge temsilcisi Avni Haliloğlu Yardımcısı Emre Enez Rize'ye gelerek Vali vekili hasan Kayhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik'i makamlarında ziyaret etti. Ziyarette Vali vekili Kayhan, gençlik ve Spor İl Müdürü Yılmaz ile Milli Eğitim Müdürü Çelik'e Satranç branşına verdikleri destekten dolayı federasyon başkanlığınca hazırlanan Plaketler sunuldu.

Satranç'ın eğitimde önemli yeri olduğunu kaydeden Vali vekili Hasan Kayhan satranç'a ilginin yoğun olması nedeniyle desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Rize de satranç branşının hızla geliştiğini vurgulayan Bölge Temsilcisi Avni Haliloğlu "Satranç ülkemizde olduğu kadar Rize'de de hızla gelişiyor. Rize ilinde 1200 satranç takımının okullara dağıtılması alt yapının gelişimine çok önemli katkı sağlayacağını ve ileride çok yetenekli sporcular yetişeceğini ifade eden Galiloğlu "Satranca bu kadar gönül veren idarecilerle beraber satranç Rize'de şaha kalkacağını ifade etti. Bu gelişimde valimizin, gençlik ve Spor il Müdürümüzün, Milli Eğitim Müdürümüzün büyük katkılarını gördük. Kendilerine teşekkür ediyorum. Satranç'ı sadece spor olarak görmemek gerekir. Satranç özellikle çocuklarda taktik, planlama strateji geliştirme içgüdülerini belirleme fırsatı tanıyan bir sanattır. Rize de hızla yaygınlaştığını görmek alternatif projeler geliştirmemizi kaçınılmaz kılmıştır" diye konuştu

rize4