Mobile menu

İskenderun Satranç Turnuvası Sona Erdi

7-8 Haziran 2008 tarihlerinde İskenderun da 4 ayrı kategoride düzenlenen ve 257 sporcunun katıldığı satranç turnuvası Yimpaş Mağazası'nda  gerçekleştirildi. Yimpaş Mağazalar zinciri İskenderun şube müdürü Salih Demirbaş ‘Satranç gibi yararlı bir spora ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu ve her sene seve seve  ev sahipliği yapabileceğini, gerekli desteğini de sunacaklarını’’ söyledi.
Açılış konuşmasını yapan İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu ‘’Satranç bilen öğrencilerin diğer öğrencilerden daha zeki olduğu bilinmektedir. Satranç bilmek bir ayrıcalıktır. Ayrıca satranç, derslerin başarılı olmasını destekleyen  bir beyin sporudur’’ diye konuştu.

 

Ödül töreninde konuşma yapan Gençlik ve Spor il Müdürü  Ali Rıza Tütüncüoğlu turnuvaya katılan  tüm sporcuları tebrik etti. Tütüncüoğlu'nun ardından konuşma yapan Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ‘Bu tür sporlara gençlerin daha çok yönlendirilmesi gerektiğini hatta ailelerinde birlikte yönelip çocuklarını teşvik etmesi gerektiğini’ söyledi. Ayrıca Türkiye genelinde yapılan özverili çalışmalarından dolayı TSF yetkililerine teşekkür etti.

AÇIK YAŞ GRUBU:
              1.Turhan Korkmaz
              2.Erol İnce
              3.Ahmet Karbeyaz

EN İYİ BAYAN OYUNCU: Yurdanur Günay      

12 YAŞ GRUBU:
            1.Furkan Kuş
            2.B.Mert Hamitoğlu
            3.B.Taha Topsakal

EN İYİ BAYAN OYUNCU: Tuğçe Çevik

10 YAŞ GRUBU:
           1.İbrahim Kapan
           2.Can Atakan Uğur
           3.A.Selim Yardımcı 

 8 YAŞ ALTI:
           1.Yaşar Okcu
           2.Mert Uzkal
           3.Sezgi Çakıcı