Mobile menu

Büyük Usta Suat Atalık'tan Simultane

Özel Akhisar İlköğretim Okulu kurucularından Türkiye Satranç Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Halil Vehbi Başaran'ın özel davetlisi olarak Akhisar'a gelen GM Suat Atalık, Akhisar Koleji'nde panele katılarak Simultane Satranç gösterisine katıldı. Panel ve simultane ile ilgili detaylar ve resimleri haberin devamında bulabilirsiniz.

Okul Müdürü Mesut Kemerli ve Akhisar Koleji Satranç Öğretmeni Uluslar arası Hakem Kıyasettin Aydın tarafından karşılanan Büyük Usta (GM) Suat Atalık, saat 13:00'te Akhisar Koleji Kültür Salonu'nda satranç üzerine katıldığı panelde kısaca kendisinden bahsederek, satrançta öğrencilerin kendilerini nasıl geliştirmeleri gerektiği hakkında örneklerle bilgiler aktardı. Satranca 1972 yılında başlayan, Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitiren, 1977-84 yılları arasında tüm yaş gruplarında Türkiye Şampiyonu olan, 1983'teki Balkan Gençler Şampiyonluğu'nun ardından 1986'da FIDE Ustası (FM), 1988'de Selanik Olimpiyatları 3. sü olduktan sonra 1988'de Uluslararası usta (IM) ve 1994'te satrançtaki en büyük derece olan Büyük Usta (GM) unvanlarını alan, 1996 yılında Pekin'de büyük ustaların katıldığı Açık Turnuva'da hiç yenilgi almadan birinci olan “Büyük Usta” Suat Atalık, panelin sonunda Akhisar Koleji öğrencilerinin birbirinden ilginç sorularını yanıtlayarak, Akhisar Koleji Çok Amaçlı Salonu'nda saat 14:00'te simultane satranç karşılaşmasına katıldı.

Simultane satranç karşılaşmasını yakından takip eden Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Kaymakam Refiki Atif Çiçekli ve Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Büyük Usta (GM) Suat Atalık'ın simultane oyununu ilgi ile izlediler. Ayrıca TSF İl Temsilcisi Aslan Goler, TSF Akhisar İlçe Temsilcisi Mesut Avcı ve TSF Turgutlu İlçe Temsilcisi Nail Süngü de simultane satranç karşılaşmasında yer aldı.

27 satranç oyuncusu ile tek başına eş zamanlı oynayan Büyük Usta (GM) Suat Atalık, 3.5 saatte gerçekleşen karşılaşmaların tümünü kazandı.

Simultane satranç karşılaşmasının sonunda Türkiye Satranç Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Halil Vehbi Başaran ile Büyük Usta (GM) Suat Atalık, bölge satranç hakemleri ile hatıra fotoğrafı çekildiler.

Simultane satranç karşılaşması sonuçları