Mobile menu

Aliağa'da Satranç Merkezi Açıldı

Bu yıl 10.su düzenlenen Aliağa Belediyesi Satranç Turnuvası, Başkan Tansu Kaya'nın satranç sporcularının hizmetine sunduğu merkezin açılışı ile başladı.

Turnuva ve açılış ile ilgili haberi devamında bulabilirsiniz.

Göreve geldiği günden itibaren kültür sanat ve spor faaliyetlerine büyük önem veren Aliağa'nın Genç Belediye Başkanı Tansu Kaya, çocukların ve gençlerin eğitimi ve gelişimine büyük önem verdiğini Aliağa'da bir satranç merkezi hizmete açarak bir kez daha gösterdi. Aliağa İstiklal Caddesi numara 71 üzerinde bulunan ve kullanılmayan binada tadilat yaparak Aliağa Belediyesi Satranç Merkezi'ni kuran Başkan Kaya, “binanın böylesine güzel bir amaç için kullanılacak olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.   Çocukların ve gençlerin, yarınların aydınlık ve müreffeh Türkiye'sini tesis edecek olan cevherler olduğuna dikkat çeken Başkan Kaya, “çocukların eğitim ve gelişimine yönelik olarak yapılan faaliyetlere her geçen gün bir yenisini eklemekte olduklarını ifade etti. Başkan Kaya, “Bugünün çocukları yarının büyükleridir. Bu bakımdan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, doğru karar verip, sağlıklı düşünebilen mutlu bireyler olarak yetiştirilebilmesi için eğitim faaliyetlerini son derece önemsiyorum. Bu merkez bu amaç doğrultusunda deneyimli öğretmenlerle hizmet verecektir. Herkese hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Satranç Federasyonu İzmir Temsilcisi Selçuk Büyükvural'la birlikte merkezin kurdelesini kesen başkan Kaya bir süre öğrencilerle sohbet edip, satranç oynadı.

Merkez'de 20 satranç masası, eğitim için kullanılacak projeksiyon ve barkovizyon cihazı bulunuyor. Şu ana kadar 80 sporcusu bulunan merkeze üye olmak isteyenlerden ücret talep edilmeyecek.
 
TURNUVAYA BÜYÜK İLGİ

Merkezin açılışında Aliağa Belediyesi'nin her yıl iki kez düzenlediği ve 10.su yapılacak olan Satranç turnuvasına katılacak olan sporcularda hazır bulundu. Turnuva hakkında bilgi veren Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü Antrenörü Çiğdem Çetiner, turnuvaya bu yıl rekor katılım olduğunu belirtti. Çetiner, Turnuvaya değişik kategorilerde 520 sporcu kayıt yaptırdı. Aliağa Belediyesi'nin düzenlediği turnuvalara Sayın Başkanımız Tansu Kaya'nın desteği ile her yıl artan bir ilgi yaşandı. 2003 yılında yapılan turnuvaya 42 kişi katılırken, 2004'de 120 kişi, 2005'de 250 kişi, 2006'da 300 kişi, 2007'de 350 kişi ve 2008'deki bu yarışmaya ise 520 kişi katılıyor. Bu Aliağa'da satranç sporunun geldiği noktanın en güzel göstergesi. Yeni Satranç Merkezimizle birlikte daha da güçlenerek inanıyorum ki Aliağa'dan Türkiye ve Dünya çapında tanınan sporcular yetişecektir. Şimdi ilk hedefimiz Satranç Federasyonuna bağlı olarak faaliyet göstermeye başlayarak kulüpleşen Satranç takımımızı birinci lige çıkarmak” şeklinde konuştu. 5 Kategori ve yaş sınırı olmayan açık kategori dallarında düzenlenen    UKD'li lig usullü yapılacak olan turnuva 2 gün sürecek.