Mobile menu

Trabzon'da Canlı Satranç Gösterisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Satranç kulübünün tasarlamış olduğu Canlı Satranç Gösterisi 31 Mayıs 2008 tarihinde Trabzon meydan parkında yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği gösteri Gençlik ve Spor Öl Müdürü, Belediye Başkanı ve birçok birim müdürünün katılımıyla tamamlandı. Gösteri metni ise Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından yazıldı.

Gösteri Afişi                   Gösteri Metni

Gösterideki taşlar K.T.Ü öğrencileri ve Trabzon Gençlik Merkezi Satranç oyuncularından oluşmuş olup daha önce tiyatro oynamamış olmalarına rağmen çok başarılı bir gösteri gerçekleştirdiler. KTÜ Satranç Kulübü satrançtaki ilginin daha fazla olması için görselliğin bir şekilde satrancın içine girmesi gerektiği fikriyle Canlı Satranç Gösterisini hazırlamıştır.

Canlı Satranç, hepimizin aslında birer satranç tahtasındaki karakter olduğunu ve kendimizi bu karakterler içinde bulabileceğimizi anlatır. Satranç tahtasının bir dünya ve taşlarının bizler olduğunu çocuklara aktarmanın bir yoludur canlı satranç...


Gösteri içinde ve sonunda kavganın, savaşın, kin tutmanın ve kan dökmenin insanlara hep zulmü getirdiğini savaşın sadece tahta üzerinde kalmasının insanlara zarar vermeyeceği ifade edildi.