Mobile menu

Manisa'da Hareketli Günler

Satranç faaliyetlerinin yoğun olduğu illerimizden Manisa'da son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor. 23 Mayıs TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Asbaşkan Tahsin Aktar ve Disiplin Kurulu Başkanı Vehbi Başaran, İl Temsilciliği yetkilileriyle birlikte Manisa ve Akhisar'da temaslarda bulundular. Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi, Akhisar Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlıkları'nda olumlu geçen görüşmeler gerçekleşti.

24 Mayıs'ta ise satranç antrenörü ve sporcusu, aynı zamanda Playchess sistem operatörlerinden WFM Emine Yanık Süral'ın kurduğu Salihli Ceren Satranç Merkezi hizmete girdi. Son bir yıl içinde Salihli'de açılan ikinci satranç merkezinin Türk satrancına hayırlı olmasını dileriz. Hem TSF Başkanı Yazıcı ve Asbaşkan Aktar'ın temasları hem de Ceren Satranç Merkezi'nin açılışıyla ilgili detaylar haberin devamında yer almaktadır.

Ali Nihat Yazıcı ve Tahsin Aktar Manisa'daydılar

22 Mayıs'ta sırasıyla Akhisar Kaymakamı Sayın Mustafa Çek, sonra Akhisar Belediye Başkanı Sayın Salih Hızlı, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdür Sayın Murat Özel, Manisa Valisi Sayın Celalettin Güvenç ve son olarak Manisa Belediye Başkanvekili Sayın Can Mercül'ü ziyaret eden Ali Nihat Yazıcı ve yanındaki yönetim kurulu üyeleri ve Manisa'daki TSF yetkilileri olumlu görüşmelerde bulundular. Gündemde özellikle tesisleşmenin yer aldığı görüşmelerde Akhisar'ın 2011 Dünya 16 Yaş Altı Şampiyonası, Akhisar'da satranç sarayı açılması ve Manisa'da Türkiye'nin en büyük satranç merkezinin açılması ortak hedefler olarak belirlendi.

Ali Nihat Yazıcı Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek ile birlikte

Ali Nihat Yazıcı, GSİM Murat Özel'e anı plaketini takdim ederken

Ali Nihat Yazıcı, Manisa Valisi Celalettin Güvenç ile birlikte

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın huzurunda


Salihli Ceren Satranç Merkezi Açıldı

Manisa Salihli'de bir sene içinde hizmete giren ikinci satranç merkezi olan Ceren Satranç Merkezi 24 Mayıs Cumartesi saat 14:00'te yapılan açılış töreniyle hizmete girdi. WFM Emine Yanık Süral'ın kurduğu merkezin açılış törenine Manisa İl Temsilcisi Aslan Goler, Salihli İlçe Temsilcisi  ve Basın Koordinatörü Özgür Akman da katıldılar. Açılışta bir konuşma yapan Aslan Goler, önceki gün Manisa'da TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Asbaşkan Tahsin Aktar ve Disiplin Kurulu Başkanı Vehbi Başaran'ın Manisa ve Akhisar'da yaptıkları temaslara değinen Goler, Manisa'nın bütün ilçeleriyle birlikte Türkiye'nin en önemli satranç merkezlerinden birisi olduğunu vurguladı.

Adres:Aksoy Mahallesi Bedrettin Paşa C. No:10 Salihli

Afiş    Fotoğraf Galerisi