Mobile menu

Ankara Üniversitelerarası Satranç Turnuvası

Gazi Üniversitesi Satranç Topluluğu, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı'nın da desteğiyle Ankara Üniversitelerarası Takım Turnuvası 14-17 Nisan 2007 tarihleri arasında İİBF Fakültesi Yaşam Merkezi'nde düzenlenmektedir. Gazi Üniversitesi İİBF Dekanı Prof.Dr.Muhteşem Kaynak, TSF Onursal Başkanı Kahraman Olgaç ve Disiplin Kurulu Üyesi Ersin Zihnioğlu'nun katıldıkları açılış töreninin ardından Türkiye dördüncüsü Mustafa Yılmaz ve 8 Yaş Avrupa Üçüncüsü Volkan Sevgi'nin on'ar masaya oynadıkları simültane gösteri yaptılar. Simültane gösterilerden sonra turnuva başladı. Açılış ve turnuva ile ilgili bilgilere haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Turnuva Afişi    Gazi Üniversitesi Satranç Topluluğu

 

14 Nisan günü başlayan turnuvanın açılış töreninde, geçtiğimiz aralık ayında Kübra Öztürk'ün yaptığı simültane gösteriyle Gazi Üniversitesi'ndeki satranç etkinliklerini başlatan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Muhteşem Kaynak bu defa Ankara çapında üniversitelerarası bir etkinlik düzenlenmesinde duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Turnuvanın açılış töreninde Türkiye Satranç Federasyonu adına ise Onursal Başkan Kahraman Olgaç ve TSF Disiplin Kurulu üyesi Ersin Zihnioğlu vardı. Kahraman Olgaç konuşmasında gençlerden azim etmelerini isterken, "Ben ömrümü satranca adadım; çünkü satrancı çok seviyordum. Sizler de satrancı seviyorsanız en azından yakın çevrenize satranç öğretin." diyerek gençlere yol gösterdi. Ersin Zihnioğlu ise konuşmasında organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederken, böyle turnuvaların düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Daha sonra Türkiye dördüncüsü Mustafa Yılmaz ve 8 Yaş Avrupa üçüncüsü Volkan Sevgi'nin simültane gösterileri vardı. Yılmaz on kişiye yaptığı gösteride +9 =1 -0 sonucunu alırken, minik satranççı ise +6 =3 -1 ile başarılı bir sonuç aldı.

 

Sol:Volkan Sevgi Sağ: Prof.Dr.Muhteşem Kaynak ve Mustafa Yılmaz ve Ankara Bölge Temsilcisi Hulusi Cihangir

 

Simültane gösterilerin ardından turnuva başladı. Turnuva sonuçları aşağıda yer almaktadır:

Masa Eşlendirmeleri  Takım Eşlendirmeleri