Mobile menu

Erdemli'de Gençlik Turnuvası Heyecanı

Türkiye Satranç Federasyonu ile  Ölçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Mersin'in Erdemli ilçesinde ilk kez “Gençlik Turnuvası” düzenlendi.

Erdemli Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen turnuvaya 12,14,16 ve 18 yaş guruplarından toplam 60 sporcu katıldı. Turnuva sonunda  12 yaş grubunda Said Acar, 14 yaş gurubunda Ahmet Selen, 16 yaş gurubunda Bahri Uçaklıoğlu, 18 yaş gurubunda ise Mustafa Dudu birinci oldular. Dereceye giren sporcular için bir de madalya töreni düzenlendi.

Törende konuşan Ölçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Doğru, satrancın beyin gücüyle yapılan bir spor olduğunu belirterek,  “Satranç gençlerimize stres altında bile doğru düşünebilmeyi öğreten bir spordur. Bu açıdan bu sporu destekliyor ve ilçemizde daha da gelişmesi için çaba harcıyoruz” dedi. Türkiye Satranç Federasyonu Erdemli temsilcisi Aydın Yavuz da bu turnuvada  öğrencilerin elde ettiği puanların UKD (Ulusal Kuvvet Derecesi) hesaplamasında kullanılacağını ve  turnuvaya olan ilgiden memnun olduklarını kaydetti. Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalya ve çeşitli hediyeler verildi.