Mobile menu

Sardes Satranç Eğitim Merkezi Açıldı

Manisa Salihli'de Fide hakemi ve 2. kademe satranç antrenörü Gürkan Aydeniz tarafından “Sardes Satranç EÄŸitim Merkezi” açıldı. Gürkan Aydeniz yönetiminde  3 tsf lisanslı antrenöründe ders vereceÄŸi merkezi, Salihli Kaymakam'ı Mesut Yıldırım açtı. Açılış Töreninde ayrıca Salihli Belediyesi spor bölümü sorumlusu Güner Can ve T.S.F. Manisa il temsilcisi Aslan Goler'de bulundular.

Açılış Töreninde Gürkan Aydeniz yaptığı konuÅŸmada “Salihli'de yetenekli oyuncuları keÅŸfedebileceÄŸi onların yeteneklerini deÄŸerlendirmelerini saÄŸlayıp ülkemize daha büyük baÅŸarıları tatmalarını saÄŸlayabileceÄŸine inandığı ve 2 yıldır hayalini kurduÄŸu merkezin açılışını yapmanın sevincini yaÅŸadığını dile getirdi.

Salihli'nin tarihi  bir evini mekan olarak seçen merkez, Salihlinin satranç evi olarak haftanın 7 günü tüm satranç severlere açık olacak ve isteyen herkes merkezin kütüphanesinden ücretsiz yararlanabilecek. Turgutlu hamle satranç kulübü ile aynı  gün birkaç saat ara ile açılan sasem(sardes satranç eÄŸitim merkezi) iki merkezin birbiri ile dayanışmasının, beraberliÄŸinin devam edeceÄŸini ve bu birliktelikle ülkemizi temsil edecek oyuncuları yetiÅŸtirmeyi ve baÅŸarılı organizasyonlara imza atmayı hedeflediklerini açıkladı.