Mobile menu

3. Kademe Kıdemli Antrenörlük Uygulama Eğitimi Kursu İlanı

3 kademe kdemli antrenorlukYeteri sayıda başvuru olması halinde 17 – 25 Aralık 2022 tarihleri arasında İSTANBUL’da 3. Kademe Kıdemli Antrenör Uygulama Eğitimi Kursu planlanmıştır.

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Antrenör Eğitimi Yönetmeliği gereğince bu kursa sadece, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığının açmış olduğu 3. Kademe Temel Eğitim sınavına katılarak başarılı olanlar, Spor Bilimleri Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunları olup denklik başvurusu ile Temel Eğitimden muaf olanlar başvuru yapabilirler.

Ayrıca, katılım şartlarından biri olan ve Antrenör Talimatında yer alan 2. Kademe Temel Antrenör Belgesine sahip iken alanı ile ilgili ez az iki ‘’Gelişim Semineri’’ni almamış antrenörler kursa katılım sağlayamayacaktır.

KURS PROGRAMI için tıklayınız.

Eğitim Kurulu Sayfası için tıklayınız.

KURSİYERLERDE ARANAN ŞARTLAR

Uygulama eğitimine katılacak adaylarda aşağıdaki şartlar aranır:

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı ile malûl bulunmamak.
  • Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, fuhuş, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanımı, kullanımını kolaylaştırma, kullanmak için satın alma, kabul etme veya bulundurma, haksız mal edinme, şike ve teşvik primi suçlarından mahkûm olmamak.
  • En az on sekiz yaşını bitirmiş olmak.
  • 13/7/2019 tarihli ve 30830 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Spor Disiplin Yönetmeliği ile Federasyonun Disiplin Talimatına göre son üç yıl içinde olmak şartıyla bir defada altı aydan fazla veya toplamda bir yıldan fazla ceza almamış olmak.
  • Talimatın 17 nci madde hükümleri saklı kalmak kaydıyla aynı veya daha üst kademedeki temel eğitim sınavında başarılı olmak.
  • 13/7/2019 tarihli ve 30830 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Spor Disiplin Yönetmeliği ile federasyonların disiplin veya ceza talimatına göre;
  • Antrenör eğitim programlarına başvuruların sona erdiği tarihten önceki son üç yıl içinde bir defada altı aydan fazla veya toplamda bir yıldan fazla ceza alanlar,
  • Üç yıl üzeri veya sürekli hak mahrumiyeti cezası alanlar hiç bir şekilde, Antrenör Eğitimi Yönetmeliği kapsamında yapılacak antrenör eğitimi programlarına katılamaz.
  • Dopingle mücadele kural ihlalleri sebebiyle Spor Disiplin Yönetmeliği ile federasyonların disiplin veya ceza talimatlarına göre antrenör eğitim programına başvuruların sona erdiği tarihten önceki son üç yıl içerisinde ceza alanlar yönünden ilgili yaptırım, tüm spor dallarında yapılacak antrenör eğitim programlarına katılamama şeklinde uygulanır.
  • Uygulama eğitimine başvuran aday sayısının ilan edilen kontenjan sayısından fazla olması halinde yukarıda yer alan koşulların yanında sırasıyla:

Satranç branşında milli sporcu olmak,

Satranç branşında lisanslı sporcu olmak,

Üniversitelerin beden eğitimi ve spor eğitimi veren yükseköğrenim kurumlarında satranç dersi almış olmak,

Üniversite ve yüksekokullardan mezun olmak, eğitime alınmada tercih sebebidir.

  • Temel antrenörlük belgesine sahip, belge tarihi üzerinden en az iki yıl geçen ve temel antrenörlük belgesine sahip olduktan sonra en az iki gelişim seminerine katıldığını belgelemek.

KAYIT VE KABUL İŞLEMLERİ

Kurs başvuruları e-Devlet Kapısı / Spor Bilgi Sistemi Uygulaması üzerinden yapılacaktır. 

  • Adaylar başvuru yapma ve ücret ödeme işlemini en geç belirtilen tarih ve saatte tamamlamalıdırlar.
  • Başvuru yapmak ve başvuruya ait ödemeyi yapmış olmak, ‘’Kursa Kabul’’anlamına gelmemektedir.
  • Lise mezunu olarak başvuru yapan(Mezuniyet tarihi sadece 2008 ve öncesi olanlar) ya da yurtdışı mezuniyeti olan katılımcılar belgelerinin 'noter onaylı aslı gibidir' suretini federasyona kargo ile göndermelidir. Aynı zamanda başvuru esnasında spor bilgi sistemine yüklemelidir.
  • Kursa katılmaya hak kazananlar, kurs kayıt bitim tarihinden itibaren iki iş günü içerisinde Eğitim Kurulu sayfamızda, Kurslar sekmesinde duyurulacaktır. 

KAYIT İŞLEMLERİ

Kayıt Başlangıç Tarihi                      : 30 Kasım 2022 Çarşamba Saat: 12:00

Kayıt Bitiş Tarihi                               : 9 Aralık 2022 Cuma Saat: 17:00

Ödeme yapılabilecek son tarih        : 9 Aralık 2022 Cuma Saat :23:59

KURS ÜCRETİ ÖDEME

Yeterli sayıda katılım olması durumunda 6 Aralık 2022 saat 10.00’dan itibaren Referans numaraları iletilecektir. Referans numaralarınızı e-devlet- spor bilgi sistemi başvurularım bölümünden / mail adresinizden de (spam kontrol ediniz) görebilirsiniz.

Önemli:Lütfen ödeme hakkındaki bilgileri dikkatli okuyunuz.

Kurs ödemeleri yalnızca İş Bankası aracılığı ile kabul edilmektedir. Ön kayıt işlemlerinizi tamamladığınızda e-postanıza gelen (spam kutusuna düşebilmektedir lütfen orayı da kontrol ediniz) veya Başvurularım bölümünde yer alan Referans No ile 1.900 TL ödeme yapmalısınız. Havale /EFT Kabul edilmemektedir. İş Bankası internet şubesi kullanıyorsanız ya da Bankamatikten ödeme yapacaksanız; "Ödemeler/Fatura/Anında Fatura Ödeme" adımlarını takip ederek Türkiye Satranç Federasyonu seçerek Referans Numaranız ile ödeme yapabilirsiniz. İş Bankası Şubelerinden ödeme yapacaksanız; Gişe Görevlisine ‘‘NAR – FATURA/KURUM BORÇ SORGULAMA’’ ekranından Türkiye Satranç Federasyonu’na ait fatura ödemesi yapacağınızı belirterek, Referans Numaranız ile ödeme yapabilirsiniz.

Lütfen Referans numaranız geldiğinde son günü beklemeden ödemenizi gerçekleştiriniz.

Kursa herhangi bir sebeple katılamayacaklar yalnızca kurs başvuru tarihleri içerisinde E-devlet – Başvurularım bölümünden başvurularını iptal edebilirler. Kurs kontenjanlı olduğundan kesinleşen kurs tarihinden itibaren iade işlemi yapılmayacaktır.

Kursa başvuru yapan adaylar tüm şartları okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.