Mobile menu

Türkiye’nin 81 İlini Buluşturan Dev Organizasyon Antalya'da Başladı

ortakucsonÜlkemizin 81 ilinden sporcularını buluşturan dev satranç şöleni Antalya'da, 2236 sporcunun katılımıyla başladı.

Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Åžampiyonalarının açılış töreni, 24 Ocak 2016 tarihinde Antalya Manavgat- Starlight Otel'de gerçekleÅŸti. 

Küçükler'de 1707, Yıldızlar'da 487 ve Emektarlar'da 42 olmak üzere toplam 2236 sporcu altı gün boyunca mücadele edecek. İlk kez 81 ilden katılımın sağlandığı Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın üç ayrı salonda konuşma yaparak sporculara başarı dileklerini sunduğu şampiyonaların ilk turu protokol üyelerinin sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı.

Şampiyonaların açılış törenleri; Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hami Dorul, Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Manavgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, As Başkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyeleri Nihal Temamoğulları, Ahmet Arda Kılıç, Mustafa İmamoğlu, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Teknik Kurul Başkanı Gökhan Narman, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Olgun Kulaç, Eğitim Kurulu Başkanı Ali Özen, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Kurucuları Akın Gökyay ve eşi Birten Gökyay, İl Temsilcileri, veliler ve antrenörlerin katılımı ile gerçekleşti.

Turnuva Sayfaları

Türkiye Küçükler Åžampiyonası  Türkiye Yıldızlar Åžampiyonası  Türkiye Emektarlar Åžampiyonası

 

img 8186

yildiz

Türkiye Yıldızlar Şampiyonası Açılışı

 

img 8302

emektar

Türkiye Emektarlar Şampiyonası Açılışı

 

img 8426

img 8435

img 8441

Türkiye Küçükler Şampiyonası Açılışı - Federasyon Başkanı Gülkız Tulay'ın açılış konuşması