Mobile menu

Malatyalı Binlerce Öğrenci Satrançla Buluştu

dsc 8857Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından ikinci kez hayata geçirilen "Bir Gülücük Yeter" projesi kapsamında Malatyalı öğrencilere 5.333 adet satranç takımı dağıtıldı.

Okullarda satranç sporuna olan ilgiyi artırıp çocukların erken yaşlarda strateji geliştirme ve zihinlerini dinç tutmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Bir Gülücük Yeter" projesi kapsamında organize edilen satranç takımı dağıtım töreni, 8 Ocak 2016 tarihinde TOKİ İlkokulu Konferans Salonunda, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Mili Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılarından Haydar Şahin, Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

dsc 8769

Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy yaptığı konuşmada Türkiye Satranç Federasyonu ve Türk satrancı adına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür ederek, bu önemli projenin Malatya'da hayata geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

dsc 8770İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise konuşmasında çocuklardan satranç oynama sözü alırken, sosyal sorumluluk projelerine her zaman ayrıcalık tanıyan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve ekibine teşekkür etti. Yeşilyurt Belediyesinin başlattığı "Bir Gülücük Yeter" projesini takdirle karşıladığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı, "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir, onlara güzel bir gelecek sunabilmek için erken yaşlarda bu tip sportif etkinlikler büyük önem taşıyor. Yeşilyurt Belediyesi bugün Yeşilyurt bölgemizde bulunan ilköğretim okullarımızın birinci sınıf öğrencilerine satranç takımı dağıtarak, minik yavrularımızın gelişimlerine büyük katkı sunuyor. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

dsc 8784

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, geçen yıl başlattıkları projenin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, çocukların güzel bir geleceğe hazırlanmaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

"Bir Gülücük Yeter" projesi kapsamında satranç takımı dağıtmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Polat, "Bizim gelecekle olan bütün planlamalarımız çocuklarımızın ve gençlerimizin güzel bir eğitim almasından geçmektedir. Çocuklarımızın henüz ilkokul çağlarında alacakları eğitimler onların geleceğe hazırlanmalarında büyük önem teşkil etmektedir. Belediye olarak ikincisini düzenlediğimiz "Bir Gülücük Yeter" projesi kapsamında ilkokul öğrencilerimize satranç takımı dağıtıyoruz. Minik yavrularımızın zihinlerini zinde tutmaları ve ileriki yaşamlarında doğru ve mantıklı kararlar vermeleri için satranç sporunun yaygınlaşmasına önem veriyoruz.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere satranç takımı dağıtımı gerçekleşti.

 

dsc 8760

dsc 8767

TSF Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy

 

dsc 8793

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı

dsc 8810

dsc 8818

dsc 8857