Mobile menu

FIDE Başkanı’nın Görev ve Yetkilerini Devretmesi İle İlgili Basın Açıklamamız

fide-federation-internationale-des-ehecs-logoTürkiye Satranç Federasyonu, Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Başkanı Kirsan Ilyumzhinov'un görev ve yetkilerini geçici bir süre ile FIDE Başkan Vekili Georgios Makropoulos'a devretmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Atina'da yapılan Olağanüstü FIDE Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Türkiye Satranç Federasyonu'nun konu ile ilgili Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda görüş bildirdiğini belirtilen açıklaması şöyle:

"FIDE Başkanı Kirsan İlyumzhinov'un görev ve yetkilerini geçici süreyle Başkan Vekili Georgios Makropoulos'a devretmesi çerçevesinde medyadan yoğun bilgi ve görüş talepleri gelmiştir. Türkiye Satranç Federasyonu olarak gelişmelerle ilgili kamuoyunu aydınlatmak için açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Dünya Satranç Federasyonu'nun (FIDE) çağrısı üzerine 6 Aralık 2015 Pazar günü Atina'da, FIDE Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla olağanüstü bir toplantı yapılmıştır. Toplantıda Türkiye Satranç Federasyonu'nu FIDE Yönetim Kurulu As Başkanı olarak görev yapan Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay temsil etmiştir.

Toplantıda FIDE Başkanı Kirsan İlyumzhinov, son günlerde Türkiye ve dünya kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili Yönetim Kurulu Üyelerine bilgi vermiştir. İlyumzhinov, hakkındaki iddialarla ilgili hukuki süreç tamamlanana kadar FIDE mevzuatı gereği, görev ve yetkilerini geçici olarak FIDE Başkan Vekili Georgios Makropoulos'a devretmiştir.

Atina'da yapılan Olağanüstü FIDE Yönetim Kurulu toplantısında ülkemizi temsil eden Türkiye Satranç Federasyonu'muz Türkiye ve dünya kamuoyuna düşen iddialarla ilgili ülkemizin menfaatleri doğrultusunda görüşlerini toplantıda dile getirmiştir.

FIDE tarafından konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmıştır. Konuya ilişkin yazılı açıklamaya FIDE'nin web sayfasından (http://www.fide.com/component/content/article/1-fide-news/9254-statement-from-fide.html) ulaşılabileceğini bilgilerinize sunarız.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."