Mobile menu

Avrupa Takımlar Şampiyonası - Tur 8

8haberİzlanda'nın Reykjavik şehrinde devam eden Avrupa Takımlar Şampiyonası'nın sekizinci turunda açıkta İngiltere'ye, kadınlarda İspanya'ya 1,5-2,5 kaybettik.

İlk masada siyahlarla Grunfeld oynayan Katya, şampiyonada bu masanın en güçlü oyuncularından biriyle karşılaştı. Açılışta yaptığı yeni hamlelerle IM Atalık'ı yavaşlatan İspanyol IM Vega Gutierrez, h hattını açarak siyah şaha ciddi atak yaptı ve oyunu kazandı.

IM Ana Matnadze karşısında Sicilya'da yeni bir hamle yapan Betül, rakibinin piyon fedasının devamında çok iyi bir oyun çıkartarak masadan kazançla ayrıldı.

Siyahlarla Ä°spanyol oynayan Kübra'nın rakibi WIM Hernandez Dünya kadınlar ÅŸampiyonu Muzychuk'un oynadığı yaygın oyun sonlarından birini seçti. Savunmanın son derece zor olduÄŸu oyun sonunda,  Hernandez maçın kazananı oldu.

Zehra iyi hazırlandığı varyanta girerek avantaj elde etti ancak oyun sonunda rakibinin hatasız hamlelerinin ardından maç beraberlikle neticelendi.

Kadın sporcularımız yarın sabah oynanacak son turda Norveç ile karşılaşacak. Kadınlarda Rusya, Ukrayna ve Gürcistan son tura ilk üç sırada giriyorlar.

Dragan'ın değişmeli varyantı güçlü oyuncu GM Adams karşısında beraberliğin ötesinde, çok güzel pozisyonel bir kazançla noktalandı.

Kötü konumda çok iyi mücadele eden Mustafa zaman sıkışmasında maçı kaybederken, fazla risk alarak oynayan ve bir noktada avantajı elinde bulundurmayı başaran GM Barış Esen, en güçlü hamleyi kaçırarak oyunda kalamadı.

Durumu eşitlemekte hiçbir sorun yaşamayan Emre bir ara avantajlı konuma geçti ancak dikkatli oyunu kazanmaya yetmedi. GM Jones ile olan partiden beraberlikle ayrıldı.

Millilerimiz yarın Litvanya ile karşılaşacak. Sekiz turun ardından Rusya, Macaristan ve Fransa ilk üç sırada yer alıyor.

Eşlendirme - Sonuç

 

img 1232
 
img 1237
 
img 1241
 
img 1243
 
img 1248
 
img 1257
 
img 1262
 
img 1264
 
img 1265
 
img 1267