Mobile menu

Burdur’lu Öğrenciler Satrançla Buluşuyor

detaybdr 3118Burdur'da hayata geçen "Eğitim Kenti Burdur'da Satranç Hamlesi" projesi kapsamında öğrencilere satranç malzemeleri dağıtımı devam ediyor.

Proje çerçevesinde Burdur Merkez, Bucak ve Gölhisar'da gerçekleştirilen 1. Kademe Satranç Antrenörü yetiştirme kurslarına katılan 117 öğretmenin eğitim verdiği 38 okul öğrencilerine, satranç takımı, satranç eğitim panosu ve satranç eğitim kitapları dağıtıldı.

16 Kasım 2015 tarihinde Türkiye Yardım Sevenler İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen dağıtım törenine Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, Türkiye Satranç Federasyonu Okulda Satranç Kurulu Üyesi Serdar Başgül ve Burdur İl Temsilcisi Şükrü Şener katıldı.

Vali Kürklü törende yaptığı konuşmada, "Öğrencilerimizin satranç sporu ile uğraşmaları çok çok önemli. Çünkü satranç insanları hem düşündürüyor hem geleceğe hazırlıyor hem de gelecekte hayatta karşılaşacakları zorluklara karşı yapacağı hamleleri planlamada yardımcı oluyor." diye konuştu.

 

detaybdr 3063

detaybdr 3107mm

detaybdr 3114

detaybdr 3143