Mobile menu

Açıkta Azerbaycan'a, Kadınlarda Hollanda'ya Kaybettik

img 1124Avrupa Takımlar Şampiyonası'nın dördüncü turunda açık kategoride Azerbaycan ile karşılaştık. Yalnızca birinci masada GM Solak - GM Mamedyarov partisinden yarım puan alabildiğimiz maçı 3,5-0,5 kaybettik. Dragan pek çok kez olduğu gibi hatasız ve sakin bir oyuna imza atarak 30 hamle sonunda masadan beraberlikle ayrıldı.

Grünfeld savunmasının en keskin devam yollarından birini son derece başarılı bir şekilde oynayan Mustafa oyun sırasında zaman zaman kazanç şansları yakalamış olsa da, kazanca giden hamleyi yapmayınca rakibi Radjabov bu fırsatı çok iyi değerlendirdi.

Henüz açılışta kötü konuma düşen GM Barış Esen ne yazık ki partiyi beklenenden çabuk kaybetti. Oldukça rahat ve avantajlı bir konuma sahip olan Emre'nin maçı kazanması beklenirken, bir noktada dikkatinin dağılmasıyla pozisyon savunulamaz bir hal aldı ve bu partiden de puansız ayrıldık.

Millilerimiz beşinci turda Polonya ile karşılaşacak.

Açık kategoride dört turun ardından Rusya birinci, Azerbaycan ikinci ve Macaristan üçüncü sırada yer alıyor.

Kadın sporcularımız bu turda Hollanda takımına 3-1 kaybettiler. İlk masada GM Peng'e karşı siyahlarla İngiliz oynayan Katya uzun süren defansın ardından tahtada şahlar kalana kadar oyuna devam etti ve maçı beraberlikle noktaladı.

Partinin ilk bölümünü hatasız ve güzel tamamlayan Betül'ün piyon kazancının ardından oyunu kolayca kazanması beklenirken arka arkaya yapılan yanlış hamleler neticesinde tersine dönen maçı WGM Haast kazandı.

Son masada sporcumuz Zehra Topel iyi bir konuma sahipken hatta durumu eşitleme şansı yakalamışken hata yaparak maçı kaybederken, zor bir savunmanın ardından oyun sonunda hafif üstün pozisyona geçen WGM Kübra Öztürk'ün maçı beraberlikle sona erdi.

Bu kategoride ise beşinci tura girerken Rusya, Fransa ve Romanya ilk üç sırada yer alan takımlar oldular.

Kadın sporcularımız beşinci turda Slovenya ile karşılaşacak.

Turnuva Sayfası   Eşlendirme - Sonuç

img 1124
img 1134
img 1142
img 1153
img 1169
img 1177
img 1182
img 1190