Mobile menu

Satrançta Örnek Proje Devam Ediyor

20150903 103318Burdur Valiliği, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile hayata geçen "Eğitim Kenti Burdur'da Satranç Hamlesi Başlıyor" projesi kapsamında gerçekleşmesi planlanan 1. Kademe Satranç Antrenörü yetiştirme kursları tamamlandı ve kurslarda başarılı olan öğretmenlere, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından hazırlanan Antrenörlük Belgeleri dağıtımı başladı.

Burdur merkezde 2, Bucak ve Gölhisar İlçelerinde 1'er olmak üzere 4 yerde eş zamanlı olarak Haziran 2015 döneminde açılan kurslara toplam 117 kursiyer katılmıştı.

Başarılı olan kursiyerlerin antrenörlük belgeleri dağıtımı Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 3 Eylül 2015 tarihinde, Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle gerçekleşti.

Törene; Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Türkiye Satranç Federasyonu Burdur İl Temsilcisi Serdar Başgül, Milli Eğitim Şube Müdürü Dr. Abdulkadir Işık, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Veli Aktaş, Müdür Yardımcısı Ali Armutçu ve kursiyerler katıldı.

Satranç Antrenör Belgesi dağıtım töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bayram, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirdikleri proje kapsamında, satrancın öğrencilere öğretilmesini sağlayacak yeni antrenörlerin yetişmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Ayrıca Türkiye Satranç Federasyonu ile ortalaşa yürüttükleri bu önemli proje için Federasyona ve Burdur il temsilciliğine teşekkür ederek, antrenörlük belgelerini alan öğretmenlere başarılar diledi.

Burdur İl Temsilcisi Serdar Başgül, bu kursların proje kapsamında devam edeceğini ve 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında yeni kurs açılacağını belirterek, yeni satranç sporcuları yetiştirecek öğretmenlere başarı dileklerini sundu.

20150903 102628

20150903 103318

burdur