Mobile menu

13. Keşan Açık’ta Birinci FM Orkhan Eminov!

satranc-turnuvasi-odul-toreni-16-trunuva-genel-klasman-ilk-3-sporcu-710x420Keşan'da, 2-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali Satranç Turnuvası ödül töreni ile sona erdi.

Keşan Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda bir haftadır devam eden turnuvada Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Ürdün ve Litvanya'dan 84 sporcu yarıştı. Turnuvanın final turu sonunda Türkiye adına yarışan FM Orkhan Eminov birinci olurken, Gürcü sporcu Armen Grigoriev ikinci, Azeri sporcu Rahmanov Shahriyar ise üçüncü oldu.

Keşan Belediye Başkanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 13.sü organize edilen turnuvanın kapanış töreni, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Yekeler, Belediye Encümen üyeleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, turnuvanın kapanış töreninde yaptığı konuşmada; satrancın gençler için çok önemli bir spor olduğunu vurgulayarak, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, Keşan'ın Türk satrancında çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Turnuvanın her yıl düzenlenerek istikrarlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Tulay, Keşan'da düzenlenen turnuvanın birçok il ve ilçeye örnek olduğunu vurguladı.

Toplam 21 bin 50 lira para ödülünün yer aldığı turnuvada, genel sıralamada yerli, yabancı ilk 13'e girenlere, en iyi 6 Türk sporcuya, en iyi 3 Türk kadın sporcuya, en iyi 16 yaş ve altı 8 Türk sporcuya, en iyi 12 yaş ve altı 8 Türk sporcuya para ödülü verildi. Turnuvada ayrıca en iyi 9 yaş ve altı 10 Türk sporcuya da satranç takımı hediye edildi.

Final Sıralaması

kesanacik

dsc 0231

dsc 0234

satranc-turnuvasi-odul-toreni-16-trunuva-genel-klasman-ilk-3-sporcu-710x420

dsc 0209