Mobile menu

“Eğitim Kenti Burdur’da Satranç Hamlesi” Projesi Başlıyor!

vali 2Burdur ili merkez ve ilçelerinde satrancın yaygınlaşması amacıyla hazırlanan; Burdur Valiliği, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile hayata geçecek "Eğitim Kenti Burdur'da Satranç Hamlesi" projesinin protokolü 26 Haziran 2015 tarihinde Burdur Valiliğinde imzalandı.

 

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay; Burdur İl Temsilcisi ve Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, İl Düzenleme Kurulu Üyesi Şükrü Şener, Bucak İlçe Temsilcisi Süleyman Hoda ve Burdur Satranç İl Hakemi Orhan Altın'ın da katılımlarıyla "Eğitim Kenti Burdur'da Satranç Hamlesi" projesi çerçevesinde ilk olarak Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar ve Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ile bir araya gelerek proje ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

Burdur ili genelinde satranç sporunun yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçecek projenin imza töreni ise Burdur Valilik konağında gerçekleşti. Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sancar ve Milli Eğitim Müdürü Bayram'ın da katılımlarıyla Burdur Valisi Hasan Kürklü ile bir araya gelen Tulay, projenin Burdur ilindeki satranç sporu açısından çok önemli bir kazanım olduğunu belirterek, Vali Kürklü'ye ve İl Milli Eğitim Müdürü Bayram'a teşekkürlerini sundu.

Satranç sporunu okullarda tanıtarak her yaştan öğrenciler ve öğrenciler aracılığıyla aileleri arasında yaygınlaştırmak ve satranç sporuna yetenekli sporcular kazandırmak amacıyla hazırlanan proje protokolü, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Burdur Valisi Hasan Kürklü ve Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram tarafından Burdur Valilik Konağında imzalandı.

Proje çerçevesinde; Burdur il ve ilçelerinde hizmet veren anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için; satranç takımı, kitap ve bir eğitim tahtasından oluşan birer satranç sınıfı oluşturulacak ve öğretmenlerine Federasyon tarafından satranç antrenörlüğü eğitimi verilecek.

Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz'i de makamında ziyaret ederek proje ile ilgili görüşen Tulay'ın Burdur temasları, ildeki satranç ailesi ile gerçekleştirilen toplantı ile noktalandı. Satranç hakem, antrenör, kulüp yöneticileri ve sporcularla bir araya gelen Başkan Tulay, yapılan çalışma ve faaliyetlerle bilgi aldı.

 

 

Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar'ın Makamı

ilmuduru 1

ilmuduru 2

 

Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'a Makam Ziyeretimiz

ilmilliegitim 1

ilmilliegitim 2

 

Burdur Valisi Hasan Kürklü'nün Makamı
"Eğitim Kenti Burdur'da Satranç Hamlesi" Projesinin Protokolü İmza Töreni

vali 1

vali 2

 

Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz'e Makam Ziyaretimiz

belediye 1

belediye 2

belediye 3

 

Burdur İli Satranç Ailesi 

img 0900