Mobile menu

Uluslararası Satranç Seminerleri Başladı

img 3351Satrançla Büyüyorum Kulübü Derneği tarafından, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığının mali desteği ile hazırlanan satrancın ana sınıflarında yaygınlaştırılması projesinin ön hazırlığı amacıyla organize edilen "Uluslararası Satranç Seminerleri", 13 Haziran 2015 tarihinde Ankara Meyra Palace Otel'de başladı.

Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşen Çalıştay, Satrançla Büyüyorum Kulübü Derneği Başkanı Av. Halil İbrahim Sarı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Yekeler'in açış konuşmalarıyla başladı.

img 3315

 

 

Satrançla Büyüyorum Kulübü Derneği Başkanı Av. Halil İbrahim Sarı, Anasınıflarında Satrancın Yaygınlaştırılması projesinin uygulama amaçları ve uygulama aşamaları ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Sarı, kurdukları derneğin kuruluş felsefesinin anasınıflarındaki çocukları satrançla buluşturmak olduğunu belirtti.


img 3327

 

 

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Yekeler konuşmasında, "Böylesine önemli bir projeyi, hem ülkemiz hem de yurtdışından alanında uzman satranç isimlerinin katkısıyla hayata geçirecek olmamız, anasınıflarında satrancın yaygınlaştırılması amacımız açısından büyük önem arz ediyor. Bu çalıştay'da yapılan çalışmalar ve eğitim modelleri konusunda edindiğimiz fikir alışverişi projemizi daha sağlam temeller üzerine kuracak." açıklamasında bulundu.

 

img 3364

 

Yekeler'in ardından açış konuşmalarını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Gülkız Tulay, projenin Türk satrancı için çok önemli ve kalıcı bir hamle olduğunu belirterek, federasyon olarak minik sporcuların satranç sporuna kazandırılması için yürüttükleri faaliyet ve işbirliği çalışmalarını katılımlarla paylaştı. Tulay, "Çocuklarımızın satranç sporunu tanıması ve öğrenmesi için hedeflediklerimizi böylesine önemli bir proje aracılığıyla anasınıfı öğrencilerimiz için gerçekleştirecek olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi ve tüm katılımcılara, projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.


img 3413

 

 

Uluslararası Satranç Seminerleri açılışında, Nurus Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından aldığı satranç takımlarından oluşan koleksiyonu ile Guinness rekorlar kitabına girmeyi başaran Akın Gökyay, satranca başlama hikayesini katılımcılarla paylaştı. Gökyay, 600'ün üzerinde satranç takımından oluşan satranç müzesinin de 2015 yılında satrançseverle buluşacağını belirtti.

 

 

 


Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun mali destekleriyle organize edilen Uluslararası Satranç Seminerleri ilk gün çalışmaları, açış konuşmalarının ardından 4 oturumda gerçekleşti.

 

1. Oturum : "Dünyada Satranç Eğitiminin Genel Görünümü"
Konuşmacılar: Kevin O'Connell, Olgun Kulaç, Alexander Kostyev, Menderes Sargın

img 3435

 

2. Oturum : "Satranç Eğitiminde Psycometricity Yöntemi ve Neden Ana Okullarında Satranç?"
Konuşmacılar: Alessandro Dominici, Aşkın Taşan, Barış Akyıldız

img 3556

 

3. Oturum "Satranç Eğitiminde Materyaller"
Konuşmacılar:  Olga Dolzkaya, Ali Özen, Ozan Çapan

img 3674

 

4. Oturum: "Seminerin Yapılış Amacı ve Ana Sınıflarında Satrancın Yaygınlaştırılması Projesi ile İlgili Bilgilendirme"
Konuşmacılar : Nilgün Dirim, Kasım Yekeler, Nilüfer Çınar Çorlulu

img 3686