Mobile menu

Satrançla Bir Adım Önde

kid_chess_3Kilis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına Kilis İl Temsilciliği’nin Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte hazırladığı "Satrançla Bir Adım Önde" SODES projesi 15 Ekim 2010 tarihi itibari ile DPT onayından geçti.

Proje kapsamında Gençlik Merkezi bünyesinde iki adet tam donanımlı satranç sınıfı Kilis ili satranç ailesine kazandırılacak. Özellikle 6–18 yaş grubu çocukları kapsayacak şekilde planlanmış olan proje, öncelikle 150 çocuğa satranç öğretmek ve satranç sporuna olan yeteneklerini geliştirme fırsatı verecek. Proje kapsamında katılımcılara satranç kitapları, takımlar ve değişik özelliklerde eğitim materyalleri verilecek , 10 satranç antrenörüne de geçici istihdam sağlanmış olacak.

 

Proje sonrasında ise kalıcı olacak iki adet satranç sınıfı, daha çok çocuğa satranç öğretme ve onu geliştirme fırsatı vererek Kilis’te satrancın gelişimine katkı sağlayacak. Projenin il değerlendirmesi sırasında verdikleri destekten ötürü Kilis Vali Yardımcısı Abdullah Ayaz’a ve Kilis Proje Koordinasyon Birimi Koordinatörü Halil Kala’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.