Mobile menu

Final Chess Masters 2010

final-masters-19624Shanghai'da oynanmakta olan Final Chess Masters turnuvasında GM Wang Hao'ya karşı kazanan Alexei Shirov ikinci aşama için biletini garantiledi. Vladimir Kramnik ise Levon Aronian'ı siyahlarla yenmeyi başardı. İki büyükusta arasında 08 Eylül'de oynanan tie-break  maçlarının ardından, oyuncular blitz eşitlik bozma maçları oynadılar. Eşitlik bozmadan galip ayrılan Kramnik, Ekim ayında Bilbao'da Anand, Carlsen and Shirov ile final oynayacak.

 

Yarışma Takvimi : Shanghai 03-08 Eylül, Bilbao 09-15 Ekim 2010

1

 

Wang Hao, Romanya’nın önde gelen organizatörlerinden Elisabeta Polihroniade ile tanışırken

 

2

 

3

 

Levon Aronian basın toplantısında

 

4

 

Leontxo Vladimir Kramnik’e eşitlik bozma kurallarını anlatırken

 

5

 

6

 

7

 

8

 

Fotoğraflar: David Llada

Tüm detaylara ve videolara resmi siteden ulaşabilirsiniz

 

Önceki haberler:

Final Chess Masters 2010 takvimi ve yarışma formatı Bilbao Valisi İnaki Azkuna tarafından açıklandı. İki bölümden oluşacak olan yarışmanın ilk aşaması Hao Wang, Alexey Shirov, Levon Aronian, and Vladimir Kramnik’in katılımıyla Shanghai’da yapılacak kalifikasyon turnuvası olacak. Bu turnuvadan iki oyuncu Bilbao’da yapılacak finalde oynamaya hak kazanacak. Burada dünyanın en iyi elosuna sahip GM Magnus Carlsen ve Dünya Şampiyonu Vishy Anand ile karşılaşacaklar. Dört ya da beş üst düzey büyükustanın finalde yarışma olasılığı olan ve tarihteki en güçlü turnuvalardan biri olmaya aday olan Final Chess Masters 2010’a Bulgar büyükusta Veselin Topolav kişisel nedenlerden ötürü katılamıyor.

 

Turnuva Sofia kurallarına göre( beraberlikler yalnızca hakemler aracılığıyla teklif edilebilir) ve Bilbao sistemi ile ( kazanç 3, beraberlik 1 kayıp, 0 puan) oynanacak.

 

Kalifikasyon turnuvasının ilk üç turu Shanghai International Expo, Spanish Pavilion’da, 4-5 ve 6. turlar ile Shanghai Hotel Peninsula’da yapılacak.