Mobile menu

Beş Turun Ardından

web11-23 Kasım 2009 tarihleri arasında Antalya Kemer Limra Otel’de düzenlenmekte olan 2009 Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda beş tur geride kaldı. Bugün oynanacak olan çift turun ilki saat 10:00’da başladı ve mücadeleler tüm hızıyla devam ediyor.

 

18 yaş genel kategorinin birinci masasında mücadele eden ve büyük usta olma yolunda hızla ilerleyen IM Mustafa Yılmaz, Rus FM Nikolay Shukh ile berabere kalarak altıncı tura 4,5 puan ile birinci sırada girdi. Kategorinin bir ve ikinci seri başları maçlarını kazanarak liderlik yolunda mücadelelerine devam ediyorlar.

 

18 yaş bayanlar kategorisinin seri başı Rus Anastasia Savina bu turda da  kazanarak altıncı tura 5,0 puan ile tek başına lider giriyor. Türkiye’nin genç ve yetenekli Avrupa Şampiyonu WIM Kübra Öztürk puan hanesine bir puan daha ekledi ve altıncı tura altıncı sırada girdi.


IMG_7012

 

16 Yaş Genel Kategorisinin ilk iki masasında Hintli sporcular yer aldı

 

16 yaş genel kategorinin birinci masasında Hindistan’dan iki kuvvetli oyuncunun mücadelesi IM Santosh Gujrathi Vidit’in  galibiyetiyle sonuçlandı. Böylece bu grupta Vidit, bir sonraki tura tam puan ile giren tek sporcu olacak. Bu kategorideki temsilcimiz, 2009 Uluslararası Acropolis Turnuvası’nda ilk IM normunu almış olan FM Burak Fırat bugünkü maçını kazanarak 3,5 puana ulaştı.

 

IMG_7026IMG_7029

 

 

IMG_7039

 

Avusturalya'dan fanatik bir satranççı

 

16 yaş bayanların ilk üç masasında güzü gülen taraf siyahlar oldular. Bu sonuçlar ile  Perulu WIM Deysi Cori ve Gürcü WIM Meri Arabidze altıncı tura yenilgisiz giren isimler oldular. Hollandalı WIM Lisa Schut ise 4,5 puan ile liderleri 3. sırada takip ediyor.

 

IMG_7069

 

"Minik arkadaşım yarışmada da yanımda"

 

12 yaş genel kategorisinde ilk iki masa maçları beraberlikle bitti. Böylece boş günden önceki son tura dört oyuncu 4,5 puan ile giriyor. Bu oyunculardan biri de dördüncü sıradaki temsilcimiz Batuhan Daştan. 12 yaş bayanlar kategorisinde yine ilk iki masadaki maçlar beraberlikle sonuçlanınca altıncı tura altı sporcu 4,5 puan ile giriyor.

 

IMG_7077

 

"Hımm, en iyisi şahımı kaçayım"

 

Yarışmanın en büyük sürprizi 10 yaş genel kategorisinde Kazakistan’dan Zhansaya Adbumalik aldığı bir puan ile kazanç zincirini devam ettirerek 32. sırada başladığı şampiyonada birinci sıraya oturmasıydı. Adumalik’i 4,5 puan ile dört sporcu takip ediyor.

 

IMG_7099

 

Maç sonrası Kasparov'dan ipucu alıyor

 

10 Yaş bayanlar kategorisinin üçüncü masasında oynanan Anna Xingliang Wang ile Kexin Liu mücadelesinin galibi Çin asıllı İngiliz oyuncu Wang oldu ve 79. sırada başladığı şampiyonanın altıncı turuna üçüncü sırada devam ediyor.

 

Şampiyonanın sürprizlerinden biri 8 yaş genel kategorisinin seri başı oyuncusu CM Jorian Jored Acosta Cubides bu turda aldığı yarım puan ile 40. sıraya gerilemiş olmasıydı. Bu kategorinin iki numaralı seri başı İranlı Aryan Gholami ise 5,0 puan ile liderliği elinde tutuyor.

 

tahsin

 

Şampiyonanın Genel Koordinatörü Tahsin Aktar : "İşler Yolunda"