Mobile menu

Şampiyona'da Yolun Yarısı

web2009 Dünya Yaş Grupları Şampiyonası’nda altı tur geride kaldı. Geride kalan beş turu en iyi şekilde değerlendirmek için dikkatlerini olabildiğince maçlara veren sporcular için bugün yorucu bir gün oldu. Çift turun ardından tüm katılımcılar yarınki boş günde dinlenebilecek. Altıncı turun ardından sıralamalar özetle şu şekilde;

 

8 yaş genel kategoride ikinci ve üçüncü sırada yer alan iki oyuncu Aryan Gholami ve Anton Smirnov 5,5 puan ile birinci ve ikinci sıraya yerleştiler. Kızlar kategorisinde ise tura 5,0 puan ile giren Çinli Ruotong Chu  bugünkü maçını da kazanarak liderliğini tek başına sürdürüyor.

 

IMG_7114IMG_7155

10 yaş genel kategoride birinci masada oynayan, şampiyonanın sürprizlerinden Kazak bayan oyuncu Zhansaya Abdumalik lider girdiği bu turdan puansız ayrıldı. Abdumalik, Çinli oyuncu Jinshi Bai’ye kaybederek üçüncü sıraya geriledi. Bu kategorinin ikinci masasında mücadele eden Ermeni oyuncu Mikayel Akrtchyan maçını kazandı ve yedinci tura ikinci sırada girmiş oldu. 10 yaş kızlar kategorisinde Azeri oyuncu Gunay Mamadzada kazandığı bir puan ile  bir sonraki tura yenilgisiz girerken, Rus Irina Drogouz 5,5 puanla ikinci, Gürcü Tea Cholazde ve Hintli C H Meghna üçüncü ve dördüncü sıraları paylaşıyorlar.

 

IMG_7165IMG_7167

 

12 yaş genel kategorinin ilk iki masasında oynanan maçların galipleri siyahlar oldu. 5,5 puana ulaşan Hintli Suri Vaibhav ve Rus CM Al Mikhail Antipov yedinci tura birinci ve ikinci sırada giriyorlar. 12 yaş kızlar kategorisinde Rusya’dan WFM Anna Styazhkina 5,5 puan ile birinci, İran’dan WFM Sarasadat Khademalsharieh 5,5 puanla ikinci, Malezyalı oyuncu Nur Nabila Azman Hisham ise  5,0 puanla üçüncü sırada yer alıyorlar.

IMG_7181IMG_7198

 

14 yaş genel kategorinin ilk iki masasındaki mücadelelerden beyazlar galip çıktı. Perulu IM Jorge Cori ve Avustralya’dan Yi Yuan kazanarak birinci ve ikinci sıraya yerleştiler. Kızlarda ise yine ilk iki masada siyahlar kazandı ve WFM Marsel Efroimski ile Kazak oyuncu WCM Dinara Saduakassova birinci ve ikinci sıraya yerleştiler. Üçüncü sırada 5,0 puan ile Gürcü Ana Kuchova yer alıyor.

IMG_7215IMG_7217

16 yaş genel kategoride Hintli  IM Gujrathi Vidit Santosh 5,5 puan ile liderliğini sürdürürken, 5,0 puan ile beş güçlü oyuncu onu takip ediyor. Kızlar kategorisinde ise birinci masada oynayarak hanesine bir puan daha ekleyen Perulu WIM Deysi Cori T 6,0 puan ile tek başına lider.

IMG_7238IMG_7259

18 yaş genel kategoride İspanyol GM Ivan Salgado Lopez 5,5 puan ile birinci sıraya yerleşti. Oyuncuyu 5,0 puan ile FM Nikolay Shukh, IM Matlakov Maxim ve IM Kacper Piorun takip ediyor. Yetenekli oyuncu IM Mustafa Yılmaz ise yedinci tura beşinci sırada giriyor. Bayanlar kategorisinde lider yine puan kaybetmedi. Rus oyuncu Anastasia Savina yenilgisiz devam ederken, Polonyalı WFM Anna Warakomska ikinci, WIM Kübra Öztürk ise üçüncü sırada yer alıyor.