Mobile menu

Dünya Yaş Grupları’nda 10 Tur Geride Kaldı

web2009 Dünya Yaş Grupları Şampiyonası’nda finale bir gün kala, Suriye Satranç Federasyonu Başkanı Dr. Hani Al-Bitar ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı turnuvada görev yapan hakemlere anı plaketlerini takdim ettiler.

Kategorilerdeki sıralamalar şu şekilde;

8 Yaş: İran’dan Mohammad Amin Tabatabaei, iki numaralı seri başı İranlı Aryan Gholami birinci masada mağlup ederek 8,5 puanla tek başına liderliğe oturdu. Gholami 8 puanla ikinci, Amerikalı oyuncu Tanuj Vasudeva ise 7,5 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Kızlar kategorisinde, Amerikalı oyuncu Samritha Palakollu bu turda yarım puan kazanınca, ikinci masada mücadele eden ve bir puan daha kazanan Çinli oyuncu Ruotong Chu ile liderliği paylaşmış oldu. İkiliyi 7,5 puanla Hindistan’dan Muthyala Bansi Prathima izliyor.

10 Yaş: Bu kategoride Çinli oyuncu Jinshi Bai ve Rusya’dan Semen Khanin 8,5 puanla birinci ve ikinci sıraları paylaşırken, Hindistan’dan Murali Karthikeyan ve Çin’den Han Yu Zhang 8 puanla üçüncü ve dördüncü sırada bulunuyorlar. Kızlar kategorisinin başarılı ismi Azeri oyuncu Gunay Mammadzada onuncu turda da kazanmayı bildi ve son tura 10 puanla giren tek sporcu oldu. Gunay’ı 8 puanla Hintli WCM Maria Furtado Ivana ve Azeri WCM Hikmet Qizi Hojjatova Aydan izliyor.

IMG_8335

 

Plaket Töreninin ardından Turnuva Hakemleri Topluca

 

12 Yaş: Bu tura birinci sırada giren Rus CM Antipov birinci masada Avusturalya’dan Bobby Cheng’e kaybederek 8 puanlı sporcuların en altında, dördüncü sırada yer alıyor. İlk üç sırada Hindistan’dan Suri Vaibhav, Polonya’dan FM Krzysztof Duda Jan- ve Kanada’dan Richard Wang bulunuyor. Kızlar kategorisinde İran’dan WFM Sarasadat Khademalsharieh Nezihe Ezgi Menzi’ye karşı kazanarak 9 puanla liderliğe yükseldi. Rus WFM Anna Styazhkina 8,5 puanla ikinci, Rusya’dan WFM Aleksandra Goryachkina ise 7,5 puanla üçüncü sırada.

IMG_8340

 

9,5 Tur Oynamak Kolay Değil

 

14 Yaş: İlk iki masa mücadeleleri beyazların kazancıyla sonuçlanınca, Polonyalı oyuncu Kamil Dragun 8,5 puanla liderliğini sürdürüyor. Bugünkü maçını kazanan Perulu IM Jorge Cori 8 puanla ikinci, Hintli oyuncu FM G V Sai Krishna 7,5 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Kızlar kategorisinde ise grubun lideri İsrailli WFM Marsel Efroimski bu turda Polonyalı WFM Aleksandra Lach ile berabere kaldı ve 9 puanla liderliğini sürdürmekte. WFM Lach 8 puanla ikinci, Kazak WCM Dinara Saduakassova 7,5 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

 

IMG_8342IMG_8344

 

IMG_8438

 

Küçük sporcular uzun maratonun sonunda yorgun düştüler

 

16 Yaş: Üç Hindistanlı oyuncunun mücadele ettiği ilk iki masa maçları beraberlikle sonuçlandı. Ukrayna’dan yetenekli oyuncu IM Illya Nyzhnyk son turlarda başarılı performansını arttırarak puan hanesine bir puan daha ekledi ve son tura 7,5 puanla dördüncü sırada giriyor. Hindistan’dan IM Santosh Gujrathi Vidit ve IM IM S P Sethuraman 8,5 puanla birinci ve ikinci sıraları paylaşırken, ikiliyi 7,5 puanla Fransız FM Maxime Lagarde izliyor.

IMG_8347IMG_8355

IMG_8451

 

Hızlı ve Çalışkan Bülten Ekibi

 

Kızlarda bir numaralı seri başı, başarılı oyuncu Perulu WIM T Deysi Cori bugün de kazanarak 9,5 puan ile liderliğini 1,5 puan önde sürdürüyor. Deysi’yi 8 puanla WIM Gürcü Meri Arabidze, 7,5 puanla WIM Irina Bulmaga takip ediyor.

 

IMG_8364IMG_8365

 

18 Yaş: Kategorinin iki numaralı seri başı İspanyol GM Ivan Salgado Lopez hanesine yarım puan daha ekleyerek 8 puanla liderliğini sürdürüyor. GM Salgado’yu eş puanla Rus IM Maxim Matlakov ve 7,5 puanla Hintli IM Baskaran Adhiban takip ediyor. Kızlar kategorisinde ise Kazak WFM Guliskhan Nakhbayeva, seri başı Rus Anastasia Savina’nın ilk mağlubiyetini almasını sağlayarak son tura Savina ile birlikte 8 puan ile giriyor. Üçüncü sırada ise 7,5 puan ile WGM Olga Girya yer alıyor.

 

IMG_8384IMG_8421

 

IMG_8424

 

Bazıları hastalandı, ancak hiçbirşey satranç oynamalarına engel olamadı