Mobile menu

Dünya Yaş Grupları’nda Finale Doğru

wDünya Yaş Grupları Şampiyonası’nda geride kalan 8 turun ardından önemli sonuçlar, dereceye en yakın sporcular, genel tablo şu şekilde;

 

8 Yaş: Birinci masada yarışan, iki numaralı seri başı İranlı Aryan Gholami masadan yarım puan ile ayrılırken, Amerikalı oyuncu Tanuj Vasudeva maçını kazandı ve böylece dokuzuncu tura bu iki kuvvetli oyuncu 7 puanla girmiş oldu. İkiliyi 6,5 puanla İran’dan Mohammad Amin Tabatabaei, Kazak oyuncu Ramazan Zhalmakhanov ve Hindistan’dan Guha Mitrabha takip ediyor.

 

Kızlar kategorisinde ise Hindistan’dan Muthyala Bans Prathima 7 turda 6,5 puan elde eden Çinli oyuncu Ruotong Chu’ya karşı kazanarak 6,5 puanla Chu’nun ardından üçüncü sıraya yerleşti. İkinci masada ise Rus Irina Galstyan’a karşı kazanan Amerikalı oyuncu Samritha Palakollu 7 puanla birinci sıraya oturmuş oldu.

3

 

Bu renkli genç bayan karşısında dikkat toplamak zor olmalı


10 Yaş: Birinci masada siyahlarla mücadele eden Ermeni oyuncu Mikayel Mkrtchyan yarım puan kazanırken, ikinci masada Çinli oyuncu Jinshi Bai rakibini yenerek birinci sıraya oturdu. Oyuncuyu eş puanla Mkrtchyan ve 6,5 puanla Hindistan’dan Murali Karthikeyan takip ediyor. Kızlar kategorisinde fırtına gibi esen Azeri oyuncu Gunay Mammadzada bu turda Rus rakibi WFM Anna Vasenina’dan da bir puan almayı başararak dokuzuncu tura 8 puan ile giriyor. Gunay’ı 6,5 puan ile İngiltere’den Xingliang Anna Wang ve 6 puan ile Rus Irina Drogovoz izliyor.

 

IMG_7828IMG_7744

 

12 Yaş: Birinci masada Rus CM Antipov ile Vietnamlı FM Tran arasındaki mücadele beraberlikle sonuçlanırken, ikinci masada Amerikalı Jarod M Pamatmat beyazlarla kazanarak 7 puana ulaşmış oldu. Böylece Antipov ve Pamatmat birinci ve ikinci sıraları paylaşmış oldular. İkiliyi 6,5 puanla Hindistan’dan Suri Vaibhav  ve Vietnam’dan FM Tuan Minh Tran takip ediyorlar. Kızlar kategorisinde Rus WFM Anna Styazhkina ve İran’dan WFM Sarasadat Khademalsharieh maçlarını kazandılar, 7 puan ile birinci ve ikinci sıraları paylaşıyorlar.

 

4

 

Bahamalar'dan Sophia Millar şampiyonanın en sempatik oyuncularından biri

 

14 Yaş: Kategorinin kuvvetli oyuncularından Perulu IM Jorge Cori bu turda sürpriz yaparak Polonyalı oyuncu Kamil Dragun’a kaybetti. Böylece ilk yenilgisini alan Cori dokuzuncu turda da eş puanla birinci sırada yer alıyor. Sporcuyu eş puanla Danimarka’dan FM Mads Andersen, Hindistan’dan FM Krishna G V Sai, Polonyo’dan Kamil Dragun takip ediyorlar. Kızlar kategorisinde ise grubun lideri İsrailli WFM Marsel Efroimski puan hanesine bir puan daha ekleyerek dokuzuncu tura 7,5 puan ile liderliğini sürdürerek giriyor. İki ve üçüncü masalarda da net kazançlar gerçekleşince Efroimski’yi 6,5 puanla Kazak WCM Dinara Saduakassova, Amerikalı Alena Kats ve Polonyalı WFM Aleksandra Lach takip ediyor.

 

1

 

Röportaj sonrası Sinpapur Takımı

IMG_7845IMG_7898


16 Yaş: Kategorinin Hintli yıldızları IM Santosh Gujrathi Vidit ve IM S P Sethuraman maçlarını kazanarak, 7 puanla birinci ve ikinci sıraları paylaşıyorlar. Polonyalı GM Dariusz Swiercz ve Fransız FM Maxime Lagarde 6,5 puanla üçüncü ve dördüncü sıraları paylaşıyorlar. Kızlarda bir numaralı seri başı Perulu WIM T Deysi Cori istikrarlı gidişatına bu turda aldığı bir puanı ekledi ve sonraki tura 7,5 puanla lider giriyor. Deysi’yi 6,5 puanla WIM Gürcü Meri Arabidze ve Azeri WIM Nizami Qizi Kazimova Narmin izliyor.

 

IMG_7781IMG_7793

18 Yaş: İspanyol GM Ivan Salgado Lopez aldığı yarım puan ile birinci sırayı Polonyalı IM Kacper Piorun ile paylaşırken, IM Mustafa Yılmaz maçını kazandı ve 6 puanla üçüncü sıraya oturdu. Kızlar kategorisinde Rus Anastasia Savina 7 puanla birinci, WGM Olga Girya 6,5 puanla ikinci, WIM Kübra Öztürk ise bugün kaybetmesine rağmen 6 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

IMG_7823IMG_7827